Dieet en kauwen

 

Tandplak is de belangrijkste oorzaak van tandvleesontsteking bij uw huisdier. Tandplak is een hardnekkig, moeilijk zichtbaar kleverig laagje dat zich voortdurend in de mond vormt. Het bestaat voor het grootste deel uit bacteriën. De bacteriën in de plak produceren afvalstoffen die het tandvlees irriteren en een ontstekingsreactie veroorzaken. Tandvleesontsteking ontstaat wanneer tandplak de kans krijgt zich op te hopen langs de rand van het tandvlees. Tandplak kan ook hard worden, door kalkzouten uit het speeksel, het wordt dan tandsteen genoemd. Ontstoken tandvlees is te herkennen aan de vurig rode kleur, het is pijnlijk en het dier kan uit zijn mond gaan stinken. Als hier niets aan gedaan wordt kan de ontsteking uiteindelijk leiden tot het verlies van de elementen. Tevens kunnen deze bacteriën via de bloedbaan het lichaam ingaan en gewrichten, hart en nieren aantasten. 

 

Naast het tandenpoetsen kan het schoonhouden van het gebit bevorderd worden door het dier kauwmateriaal te geven en te zorgen dat uw dier slechts een beperkt aantal malen per dag iets in de mond krijgt.  

 

Hill’s OralCare voor hond en kat

                                             

Wanneer uw hond of kat last heeft van slechte adem en tandsteenvorming, kan Science Plan* Oral Care worden voorgeschreven. Dankzij Hill's unieke en speciaal samengestelde brokjes reinigt Oral Care het gebit van uw hond of kat door bij elke hap tandsteen en plaque te verwijderen. Het helpt ook de adem van uw kat fris te houden en is een complete, evenwichtige voeding voor een goede gezondheid. En de superieure anti-oxidantenformule stimuleert het afweersysteem van uw hond of kat en biedt extra  bescherming tegen ziekten.

 

Hill’s T/d voor hond en kat

Prescription Diet* Canine t/d*/ Prescription Diet* Feline t/d* is speciaal samengesteld voor de voedingsbehandeling van honden en katten met gebitsaandoeningen. Deze voeding is uitsluitend bij de dierenarts verkrijgbaar op voorschrift. Deze voeding is het meest effectief als ze na een professionele gebitsreinigingworden gegeten. Het zijn volledige uitgebalanceerde voeders voor dagelijks gebruik die andere supplementen overbodig maken. In vergelijking met andere droogvoeders zijn de brokken groter en vallen niet onmiddellijk uiteen wanneer erin gebeten wordt. In plaats daarvan dringt de tand diep in de brok door en de afzetting van tandplak en andere etensresten worden van het tandoppervlak verwijderd. Hierdoor worden problemen zoals slechte adem en het verlies van tanden voorkomen.

Kauwbotten, flostouw en diversen 

Kauwbotten of bijvoorbeeld een flostouwreinigen het gebit maar zijn geen structurele oplossing voor gebitsproblemen als tandplak, tandsteen, of tandvleesontsteking. Welk soort kauwbot of flostouw u ook geeft aan uw hond, laat hem/haar nooit alleen achter met het bot. Sommige honden zijn zo gulzig, dat het gevaar bestaat, dat ze het bot in zijn geheel doorslikken. Bij Dierenartsen AnimalCare zijn speciale kauwstaven verkrijgbaar die deel uitmaken van het dagelijkse verzorgingsschema van het gebit.

 

Een regelmatige, bij voorkeur een halfjaarlijkse, gebitscontrole bij de dierenarts is aan te bevelen. Het is van belang het gebit te controleren op tandsteen, ontstoken tandvlees, cariës (gaatjes), tandhalslaesies bij de kat, losse elementen, afgebroken elementen etc. 

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair