Gratis gebitscontrole

Ook onze lieve konijntjes hebben soms problemen met het gebit, alleen dit is niet altijd zichtbaar. Een gebitscontrole is verstandig!

Wij weten dat het belangrijk is om ons eigen gebit regelmatig te laten controleren en goed te (laten) onderhouden. We zijn het gewend om halfjaarlijks een afspraak bij de tandarts te maken. Eigenlijk zou dit bij dieren ook zo moeten zijn; ook voor uw huisdier geldt dat regelmatige controle van het gebit belangrijk is voor de gezondheid van uw huisdier. Dit geldt voor honden en katten, maar zeker ook voor uw konijn! Het gebit van dit huisdier wordt nog wel eens vergeten.

Het is goed om de tanden van uw konijn regelmatig te bekijken. Houdt de kiezen goed in de gaten. Door bijvoorbeeld een tekort aan calcium, kunnen er op de kiezen van uw konijn haken ontstaan die de tong en de wang pijnlijk kunnen beschadigen. Maar ook het doorgroeien van de snijtanden is een veel voorkomend probleem.

Normaal gesproken houdt een gezond konijn zijn tanden zelf op de juiste lengte door ze op een natuurlijke manier af te slijten. In de bovenkaak heeft een konijn namelijk vier snijtanden. Achter de voorste zichtbare snijtanden zitten nog twee kortere tanden. Dit zijn de stifttanden, waarop een gezond konijn zelf zijn ondertanden slijt en ze daarmee op de juiste lengte houdt. Ook de boventanden blijven op de juiste lengte omdat deze zich vanzelf slijpen langs de ondertanden.

Een gezond konijn houdt zijn tanden dus op de juiste lengte door te knagen en door te eten. Door het kauwen van het voedsel onderhoudt het konijn zijn gebit zelf. Maar als de stand van het gebit niet goed is, dan slijten de tanden niet voldoende. Vaak zonder dat u het in de gaten heeft! Uw konijn zal op den duur de volgende symptomen gaan vertonen:

- hij/zij gaat minder eten
- hij/zij speelt met het voer i.p.v. het op te eten
- hij/zij spuugt (niet goed gekauwde) proppen hooi terug
- hij/zij vermagert en/of maakt een slome indruk
- hij/zij kwijlt.

Om deze klachten te voorkomen, is het goed om regelmatig naar het gebit van uw konijn te laten kijken. Want ook hier geldt, voorkomen is beter dan genezen. Tot en met 13 maart bieden wij een gratis gebitscontrole aan. Bel voor deze gratis gebitscontrole en maak een afspraak. Wij helpen u graag. Tel. 0341 - 415765

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair