De hamster: bolle wangen en twinkelende oogjes.


Wie is er niet mee opgegroeid? Wie heeft er vroeger geen spreekbeurt over gehouden? Natuurlijk, we hebben het over de hamster! Kijk naar een hamster en er verschijnt een glimlach rond de mond. Want deze kleine knaagdiertjes met hun bolle wangen, twinkelende oogjes, korte pootjes en zachte vachtje erg aaibaar uit.

Er zijn wel zo'n twintig verschillende hamstersoorten, maar die zijn niet allemaal geschikt als huisdier. Zeer geschikt als huisdier is de wat grotere goudhamster. Ooit kwamen ze alleen in de oorspronkelijke gouden wildkleur voor; vandaar hun naam. Tegenwoordig bestaan er veel kleurvarianten waardoor de term Syrische hamster eigenlijk beter is. Verder zijn er 4 dwerghamstersoorten goed als huisdier te houden. Dierenwinkels verkopen vooral Syrische hamsters en Russische dwerghamsters.

Dwerghamsters zijn zo groot als een muis; ze zijn erg rond gebouwd, hebben hele korte pootjes en een korte, nauwelijks waarneembare staart. Ze zijn snel tam te maken. Met hun lieve snuitjes zijn het daarom gewilde huisdiertjes, ook voor de kleinere kinderhanden. Hamsters worden normaal tussen de twee en drie jaar oud.

Hamsters zijn nachtdieren en dus slapen ze overdag. Wanneer ze opeens wakker worden gemaakt, kunnen ze nog wel eens van zich af bijten. Omdat ze het meest actief zijn in de schemering en ’s nachts, zijn ze overdag slaperig. Voor kinderen is dat soms minder leuk; als zijzelf naar bed gaan, dan komen hun hamsters tot leven!

Voordat men tot de aanschaf van een hamster overgaat is het goed om zich te laten adviseren. Hamsters zijn tere diertjes en niet echt “knuffel-proof”. Maar wie dit allemaal weet en dit goed in de gaten houdt, krijgt met de hamster één van de leukste kleine huisdiertjes die er bestaat!

Meer weten over hamsters? Neem dan even contact met ons op. Tel. 0341 -415765

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair