Spelen met uw kat is leuk!

Spelen met uw kat is leuk!


Bijna elke kattenbezitter speelt regelmatig met zijn of haar kat. Dat is leuk om te doen en het is een goede manier om de band met uw kat te versterken. Het leukste is om tijdens het spelen de jacht na te bootsen; uw kat wil namelijk graag een prooi vangen. Dat heeft een kat instinctief nog altijd in zich. Door leuke en speciaal ontwikkelde speeltjes te gebruiken, stimuleert u de kat en houdt u hem fit en gezond.
In onze webshop vindt u een diverse speciaal geselecteerde speeltjes voor katten. Een voorbeeld is de Cat Puzzle Toy; deze bevordert de creativiteit van uw  kat. Deze beschikt over 6 traktatie-openingen en 4 schuiven. De kat moet op zoek naar z’n beloning en dat krijgt hij door de schuif zelf opzij te doen.

Er zijn ook veel speeltjes die een prooi simuleren; hiermee is uw kat uren zoet. Een nepprooi, zoals bijvoorbeeld de Speedy Mouse uit onze webshop, moet in de juiste richting worden geworpen. Gooi muisjes, balletjes en andere voorwerpen altijd van uw kat af en nooit naar hem toe. Dat doet een prooi ook niet; die zal normaal gesproken altijd van de kat af bewegen. Maak het spel afwisselend. Een kat vindt het heerlijk om te rennen, maar kan zich tevens goed focussen op een stilzittende prooi. Door heel langzaam een touwtje van uw kat af te bewegen, wordt dat gesimuleerd.

Katten zijn van nature muizenvangers; daarom reageren ze vooral op bewegingen op de grond. Een nepprooi die van de kat wordt afgeworpen lijkt extra echt als het speeltje uit het zicht verdwijnt. Net zoals een echte muis die een holletje invlucht of zichzelf verstopt onder bladeren. Wanneer u deze situatie nabootst, dan kunt u er zeker van zijn dat uw kat uw beste speelkameraad wordt. Gebruik nooit teveel speeltjes. Beter en leuker is het om speeltjes van tijd tot tijd te wisselen.

Spelen is in de ogen van uw kat jagen, het vangen van een prooi. Geef de kat tijdens het spel daarom geregeld de kans om het balletje of muisje ook echt te vangen! Doet u dit niet, dan zal uw kat snel zijn interesse verliezen. Gebruik altijd speeltjes en niet uw eigen handen. U lokt er agressie mee uit en u kunt lelijke krassen oplopen.

Kijk in onze webshop naar de leukste en verantwoorde speeltjes. Meer weten? Neem dan even contact met ons op! Tel. 0341 - 415765

https://animalcare.bestedierenartsen.nl/webshop/kat/speeltjes.html

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair