Heeft uw huisdier weleens last van teken?


Met klantenkaart krijgt u 2 jaar lang 10% korting op alle anti parasitaire middelen in de praktijk.

Teken zijn gevaarlijk; pas op voor de ziekte van Lyme!


U heeft vast wel eens gehoord van de ziekte van Lyme. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de Borrelia-bacterie, die wordt overgebracht door een teek. Hoe gaat dit in zijn werk? De Borrelia-bacterie komt in ons land vooral voor bij herten, zwijnen en reeën. Zodra een teek zich voedt op een geïnfecteerd dier, dan raakt de teek zelf besmet. Wordt u vervolgens door zo’n besmette teek gebeten, dan raakt u ook besmet. Het RIVM telde in 2014 maar liefst 25.000 mensen die besmet waren met de Borellia-bacterie, veroorzaakt door tekenbeten!

Ook huisdieren kunnen de ziekte van Lyme kunnen oplopen en de besmetting gaat net zoals bij mensen. Indien uw huisdier door een besmette teek wordt gebeten, is de besmetting met de Borrelia-bacterie een feit en kan de ziekte van Lyme zich gaan ontwikkelen. Het is goed u te realiseren dat huisdieren vaak op plekken komen waar veel teken leven. Uw huisdier kan dus snel een tekenbeet oplopen!
 

Symptomen bij uw hond (of kat) met de ziekte van Lyme
Het is niet eenvoudig te ontdekken of uw huisdier de ziekte van Lyme onder de leden heeft. De kenmerkende rode plek rondom de beet (de erythema migrans) die mensen vaak wél hebben, zie je bij een hond of kat niet. De ziekte van Lyme geeft meestal vage klachten. Denk aan koorts, lusteloosheid, verlies van eetlust, wisselende kreupelheid, gezwollen lymfeklieren en schade aan de nieren. De symptomen kunnen direct na de besmetting optreden, maar het kan ook jaren duren voordat uw hond of kat ziek wordt!

Houdt uw huisdier (en uzelf) goed in de gaten en controleer regelmatig op de aanwezigheid van teken. Vooral nu de lente begonnen is en we weer vaker in het bos wandelen. Op de website Tekenradar.nl wordt actuele informatie gegeven over het verwachte activiteitsniveau van teken in Nederland. Om te voorkomen dat uw huisdier teken oploopt, kunt u het best een teken-werend middel gebruiken. In onze webshop vindt u diverse middelen om teken bij uw huisdier te voorkomen. 

Met klantenkaart krijgt u 2 jaar lang 10% korting op alle anti parasitaire middelen in de praktijk. Advies nodig? Neem dan even contact met ons op.

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair