Wist u dat labradors vaak te dik zijn door ontbrekend gen?!

Wist u dat: Labradors vaak te dik zijn door ontbrekend gen?!

Labradors zijn vaak te dik door een gen dat gedeeltelijk ontbreekt in hun DNA. Ruim 23 procent van alle labradors mist een deel van een gen dat ervoor zorgt dat hun hongergevoel na verloop van tijd weer verdwijnt. Daardoor eten deze dieren meer en bedelen ze vaker om voedsel dan andere honden. Dat melden Britse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Cell Metabolism.

Zwaarder
De wetenschappers van de Universiteit van Cambridge onderzochten het DNA van 310 labradors (gezelschapsdieren en hulphonden) en bestudeerden de medische dossiers van de dieren.
Ze ontdekten dat de honden die een deel van een gen met de naam POMC misten gemiddeld 1,9 kilo zwaarder waren dan soortgenoten die wel over het complete gen beschikten. Deze 'dikke' labradors waren vaker geneigd om actief op zoek te gaan naar voedsel door te bedelen of bijvoorbeeld iets te stelen uit de keuken.

Trainen
"Dat voedselzoekende gedrag is dus biologisch verklaarbaar", verklaart hoofdonderzoekster Eleanor Raffan in de Britse krant The Guardian. Uit de studie blijkt verder dat opvallend veel hulphonden een gedeelte van het gen POMC missen en dus relatief vaak honger hebben. Volgens Raffan is dat geen toeval. Honden die erg gericht zijn op voedsel zijn waarschijnlijk makkelijker te trainen als hulphond.

Bron: nu.nl / The Guardian / Cell Metabolism

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair