Stromend water en uw kat!

Herkent u het ook: steeds maar weer vers water voor uw kat neerzetten en toch wordt er nauwelijks van gedronken? Maar zodra u de kraan openzet, is de kat er als eerste bij om te komen drinken. Wat is nu precies de aantrekkingskracht tussen katten en stromend water?

Katten drinken niet heel veel water, vooral niet als ze blikvoer of voer uit zakjes eten. Dit voer bevat namelijk al veel water. Maar als katten wel drinken, dan zijn ze uiterst kieskeurig. Waarom is dat? Eén van de theorieën is dat katten een instinctieve afkeer hebben voor stilstaand water. Stilstaand water bevat normaal gesproken meer ziektekiemen dan bewegend water, vandaar dat dit mogelijk in hun instinct is voorgeprogrammeerd. Een andere theorie is dat katten stilstaand water helemaal niet kunnen zien. Dit zou er ook de reden van kunnen zijn dat katten graag spelen met hun water; als ze er met hun pootje inslaan, wordt water opeens voelbaar en zichtbaar.

Waar het dan ook aan ligt, een feit is dat katten meer drinken zodra hun water stroomt. Tegenwoordig zijn er daarom speciale kattenfonteinen te koop met constant stromend water, of met water dat gaat stromen zodra uw kat de fontein nadert. In onze webshop bieden wij nu de AFP Fresh Flow Fountain aan; een goed geprijsde drinkfontein voor katten. Het filter is gemakkelijk te vervangen, zodat het water echt goed schoon en dus gezond blijft. De AFP Fresh Flow Fountain is gemakkelijk te vullen en te reinigen. Hij heeft een inhoud van 1 liter en verbruikt maar weinig stroom. Gun uw kat ook stromend water en kijk op de volgende link voor dit product in onze webshop: https://animalcare.bestedierenartsen.nl/…/…/huisvesting.html

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair