Hond en kat zijn vaak de beste maatjes....

Hond en kat zijn vaak de beste maatjes! Heeft u leuke foto's? DEEL DEZE MOOIE FOTOMOMENTEN op onze facebook pagina......https://www.facebook.com/DierenartsenAnimalCare?ref=hl

In veel gevallen kunnen honden en katten het prima met elkaar vinden en goed met elkaar samenleven. U als baasje speelt hierin een belangrijke rol, want de eerste ontmoeting moet goed door u begeleid worden. Laat een kat bijvoorbeeld eerst even rondsnuffelen in de ruimte waar de hond net is geweest; zo kan ze wennen aan de geur.

Bij de eerste ontmoeting is het belangrijk om de kat los te laten lopen, terwijl u de hond strak aangelijnd houdt. Een kat is namelijk van nature, dus ook bij zo’n kennismaking, meer terughoudend terwijl een hond de neiging heeft om direct op de kat af te rennen. Vaak kan al snel de hondenlijn losser zodat de hond meer bewegingsvrijheid krijgt. Rustig aan, elke keer wat losser. Hoe jonger de hond en de kat zijn bij de eerste kennismaking, hoe makkelijker de acceptatie zal verlopen.

Soms botst het wel degelijk.
Vaak is de oorzaak voor een slechte relatie tussen hond en kat het verschil in lichaamstaal. Een kat die zich niet op zijn gemak voelt, zal zwiepen met zijn staart. Kwispelen betekent in de kattenwereld dat je maar beter even uit de buurt kunt blijven. Maar zoals bekend heeft het zwiepen van de staart in de hondenwereld een totaal andere betekenis. Een hond die met zijn staart zwiept en kwispelt is enthousiast en wil juist spelen. Tja, een ‘kwispelende’ kat is dan juist niet het leukste speelmaatje.

Als baasje weet u dit natuurlijk ook en daarom houdt u ze altijd goed in de gaten. Gelukkig is het zo dat als de eerste kennismaking goed verkoopt, de kans groot is dat hond en kat elkaars beste maatjes worden. Ervaart u toch problemen met een hond en een kat die onder één dak leven? Kom dan gerust bij ons langs, we helpen u graag met het juiste advies.

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair