Bewegen met uw hond: veiligheid staat voorop

Veel hondenbezitters wandelen graag met hun hond. Naast het dagelijkse rondje wordt er ook vaak een langere tocht gemaakt in het bos of op de heide. Natuurlijk is het helemaal fijn als dit kan in speciale losloopgebieden; op het internet zijn er veel te vinden.

Voor veel hondenbezitters is een stuk wandelen nog niet genoeg; zij gaan er graag fietsend of hardlopend op uit met hun hond. We bedoelen dan niet fietsen met de hond achterop, nee we hebben het dan over stevig doorfietsen, terwijl de hond met het baasje en de fiets mee-rent. Doe dit echter alleen als het veilig gebeurt! Helaas zien we te vaak honden in onze klinieken die gewond of geblesseerd zijn geraakt tijdens een fietstocht of een hardlooptocht.

Veilig hardlopen of fietsen met de hond begint met de keuze voor de juiste hulpmiddelen. Zoals bijvoorbeeld een mooie fietsbeugel waarmee uw hond op een veilige afstand naast uw fiets blijft rennen, terwijl uzelf altijd twee handen aan het stuur houdt. Maar ook al heeft u een veilige fietsbeugel, ook dan moet u goed oppassen voor andere weggebruikers en dient u rekening te houden met een langere remweg.

Loopt u liever hard met de hond aan uw zijde? In onze webshop hebben we ook mooie loopgordels die om de heup worden bevestigd. Zo loopt de hond met u mee terwijl uzelf de handen vrij heeft. Noodzakelijk is zo’n loopgordel als u nóg een stapje verder gaat, als u bijvoorbeeld aan Canicross doet. Carnicross is een loopwedstrijd met de hond, waarbij baas en hond samen een team vormen en (hard)lopend een parcours afleggen. De hond is daarbij aangelijnd aan een loopgordel. Deze nieuwe sport is in Canada ontstaan en is overgewaaid naar Europa. In België en Frankrijk is het inmiddels een populaire sport en ook in Nederland begint Canicross steeds meer bekendheid te krijgen.

Tenslotte: of u nu gaat hardlopen of fietsen met de hond, wees in alle gevallen alert op oververhitting! Nu het warme weer eraan komt is dit echt iets om serieus rekening mee te houden. Ga niet met je hond hardlopen of fietsen als het warmer is dan 20 graden. Honden raken sneller oververhit dan mensen en dat kan zelfs fataal zijn. Beweeg dus alleen veilig met uw hond; kijk op de link voor onze producten die hiervoor speciaal ontwikkeld zijn! https://animalcare.bestedierenartsen.nl/…/hond/beweging.html

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair