Uw huisdier in de auto? Ga vooral veilig op reis!


Veel huisdieren reizen regelmatig met hun eigenaar mee in de auto. Vooral honden gaan mee op vakantie, op bezoek of naar het bos. Wanneer uw hond of een ander huisdier in de auto reist, is het natuurlijk belangrijk dat dit veilig gebeurt. Nog te vaak rijden dieren los mee in de auto, soms zelfs gewoon op de hoedenplank! Dit is levensgevaarlijk.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook al rijdt u zelf heel voorzichtig, een andere weggebruiker maakt soms een onverwachte manoeuvre waardoor u plotseling moet remmen. Jaarlijks gebeuren er in Nederland duizenden ongelukken; huisdieren zijn daarvan soms slachtoffer, soms oorzaak en soms beiden. Voor mensen is het dragen van autogordels verplicht, ook achterin! Maar voor dieren niet, terwijl een huisdier bij een aanrijding of bij hard remmen net zoveel risico loopt.
Een hond of kat die loszit in de auto, is ook een gevaar voor een ander. Bijvoorbeeld voor de bestuurder, zodra het huisdier onverwachts op schoot springt. Een huisdier kan een bestuurder ook afleiden, dit kan maar zo leiden tot gevaarlijke situaties. Een dier dat bij de voeten tussen de pedalen terecht komt, zorgt er bijvoorbeeld voor dat er niet meer veilig geremd of geschakeld kan worden.
Naar het buitenland met uw huisdier?

In het buitenland gelden verschillende regels als het gaat om het vervoeren van uw huisdier. In Duitsland zijn bestuurders verplicht ervoor te zorgen dat het zicht en het gehoor niet door inzittenden, dieren of andere lading beperkt wordt. Op grond van deze wet is het verplicht om dieren op een veilige manier vast te zetten in de auto. In België is men verplicht lading zo te vervoeren dat het zicht van de bestuurder niet beperkt wordt. Onder lading worden ook huisdieren verstaan. Vervoert u in België uw huisdier niet veilig, dan bent u dus strafbaar. Tenslotte: in het populaire vakantieland Frankrijk kan men beboet worden als men van mening is dat een loszittend huisdier de veiligheid van de bestuurder of overige inzittenden in gevaar brengt. Heel algemeen, maar het is wel degelijk reden voor een fikse bekeuring.
In onze webshop treft u diverse producten aan voor het veilig reizen met uw huisdier. Zo hebben we bijvoorbeeld speciale autogordels waarmee u uw hond veilig vastzet in de auto. Officieel getest en goedgekeurd, comfortabel en verkrijgbaar voor grote en kleine honden. Of u kiest voor een handige en veilige reistas voor uw huisdier. Ideaal voor uw kat en de kleinere hond, ook erg handig voor in het vliegtuig. De reistas kan met de bijgeleverde riemen aan uw autostoel worden vastgegespt.

Kijk via de link voor ons volledige aanbod. Wij wensen u veel veilige kilometers met uw huisdier toe. Goede reis! https://animalcare.bestedierenartsen.nl/…/h…/veiligheid.html

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair