De gerbil: de populaire graaf- en knaagvriend.

De gerbil: de populaire graaf- en knaagvriend.

Kent u de gerbil? Of zoals veel mensen zeggen, het woestijnratje? Als we het helemaal goed willen zeggen dan hebben we het eigenlijk over de Mongoolse gerbil, die inderdaad bekendheid verwierf onder de naam ‘woestijnratje’. De gerbil is echter helemaal géén familie van de rat: hij behoort tot de onderfamilie van de renmuizen en tot het geslacht van de woestijn- of zandmuizen. Maar door zijn lange staart wordt hij vaak verward met een ratje.

Een gerbil is géén echt knuffeldier zoals een konijn of een cavia, maar het is erg leuk om gerbils te houden: hun actieve gedrag biedt een interessant schouwspel. Kies voor een knaagbestendig onderkomen dat zo veel mogelijk ruimte biedt. Bij voorkeur een grote glazen of plastic bak. Gezien de atletische sprongen die gerbils kunnen maken is het verstandig de bak af te sluiten met een deksel van gaas. Omdat gerbils graag graven, doet u ze een groot plezier met een heel dikke laag bodembedekking. In een glazen bak kunt u dan mooi zien hoe ze in hun verblijf prachtige gangenstelsels bouwen. Zo geniet u optimaal van de gerbil.

Gerbils zijn meesters in het knagen. Geef ze voor het uitleven van die passie voldoende geschikte takken van wilgen- of fruitbomen. Kies bij de inrichting van het verblijf voor materialen als steen en harde kunststof en niet voor hout of zacht plastic. Dat hebben gerbils zo kapot geknaagd. Voer kunt u om die reden het best geven in een geglazuurd aardewerken bakje. In onze webshop is er speciaal muizenvoer verkrijgbaar, dit voer is zeer geschikt voor gerbils. Ze hebben overigens weinig voer nodig, ze houden wel van dagelijks ververst water. Gerbils zijn relatief “schoon”; ze produceren weinig urine en droge, vrijwel reukloze keuteltjes. Een tweewekelijkse schoonmaakbeurt van het verblijf is voldoende.

De gerbil is een leuk dier voor uzelf en/of uw kinderen! Nieuwsgierig, intelligent en zeer vriendelijk van aard. Gerbils worden doorgaans wat ouder dan de meeste andere kleine knaagdieren, vaak worden ze wel drie tot vijf jaar oud. Kom gerust bij onze langs en we vertellen uw alles wat u over gerbils wilt weten.

 

Bron: LICG

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair