De 10 meest populaire rashonden van dit moment

De 10 meest populaire rashonden van dit moment

Om een mooi beeld te krijgen van de meest populaire rashonden in Nederland is er eigenlijk maar één betrouwbare bron: de lijst die is samengesteld door de Raad van Beheer. Deze instantie, voluit “Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland” houdt exact bij van welke rashonden er nieuwe pups worden ingeschreven. Een aardige klus want er zijn meer dan 300 verschillende hondenrassen! Onderstaand de meest ingeschreven rashondenpups van 2015; dit geeft een goed beeld welke rassen er op dit moment populair zijn.

1.         Labrador Retriever
De populairste hond in Nederland is de trouwe, lieve, geduldige Labrador Retriever. Ze houden van het gezin, zijn perfect met kinderen en willen altijd wel spelen. Daarnaast zijn ze ook perfect als jachthond, blindengeleidehond of reddingshond.

2.         Duitse Herdershond
Tweede in de lijst is de hondstrouwe, moedige Duitse Herder. De combinatie van gehoorzaamheid en intelligentie zorgt ervoor dat de herder snel leert. Een mooie hond voor wie een hond ook iets wil aanleren.

3.         Golden Retriever
Familie van de Labrador en ook een perfecte gezinshond. Gehoorzaam, intelligent en een hoge ‘will to please’. De retriever familie is gefokt om prooi op te halen bij de jacht en hierdoor zijn ze zacht in de bek. Energiek en gek op water!

4.         Berner Sennenhond
Nog zo’n perfect gezinshond is de rustige, gehoorzame Berner Sennenhond. Een grote, wat logge hond die behoort tot de dogachtigen, net zoals de St. Bernard en de New Foundlander.

5.         Staffordshire Bull Terrier
De Staffordshire is gigantisch sterk en heeft mede daardoor niet altijd een even goede naam. Maar als deze hond goed wordt opgevoed is het een perfecte hond voor het hele gezin. Ze willen altijd spelen en ze zijn goed met kinderen.

6.         Chihuahua (kort- en langhaar)
De Chihuahua is een van de kleinste honden, maar in dapperheid is het een van de grootste. Voor niemand bang, ook niet voor de grootste hondenrassen. Een lief en vrolijk hondje.

7.         Boxer
De Boxer is een vriendelijke, energieke, dappere hond. Zeer trouw naar de baas en naar de familie. Heeft altijd wel zin om iets te beleven, zeer levendig!

8.         Franse Bulldog
De Franse Bulldog is gek op mensen en op aandacht! Energiek, eigenwijs en lief. De Franse Bulldog is ook een echte kindervriend!

9.         Cavalier King Charles Spaniel
De Cavalier King Charles Spaniel is een kleine, actieve en aanhankelijke hond. Houdt van knuffelen, is klein van stuk maar dapper in gedrag; ze gaan perfect samen met het gezinsleven.

10.      Engelse BulldogDe Engelse Bulldog leeft van aandacht van mensen, hij doet er alles voor! Deze hond gaat perfect samen met kinderen. Er kunnen bij dit ras (en bij meerdere rassen met korte snuiten) aangeboren problemen zijn aan luchtwegen en knieën.

Natuurlijk zijn er nog veel meer populaire honden op te noemen, maar deze lijst is dus samengesteld op het aantal ingeschreven rashonden (puppy’s). Kijk ook eens op de website van de Raad van Beheer, www.houdenvanhonden.nlHier is erg veel informatie beschikbaar over rashonden. Denkt u over de aanschaf van een (ras)hond? Stap gerust eens bij ons binnen voor een aankoopadvies.

Bovengenoemde karakteristieken kunnen uiteraard per individuele hond verschillen.

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair