Kinderen en huisdieren, vertederend en goed!Zodra u kinderen met hun huisdier ziet spelen, biedt dit al snel een vertederende aanblik. Veel ouders vinden het hebben van een huisdier niet alleen leuk om te zien, ze vinden het ook goed voor de ontwikkeling van hun kind. Door voor iemand anders te zorgen, zouden kinderen meer rekening leren houden met anderen. Een huisdier houden is leuk en zo wordt gedacht, goed voor de ontwikkeling.
 
De ontwikkeling van gedrag bij kinderen is vaak onderzocht en er lijkt inderdaad een verband te zijn tussen sociaal gedrag en het wel of niet hebben van dieren in huis. Studies tonen aan dat kinderen die met dieren opgroeien over het algemeen over meer zelfvertrouwen beschikken. Dieren zorgen er ook voor dat kinderen zich veilig voelen, ze zijn een speelkameraad en ze prikkelen de fantasie van het kind. Het aaien van een huisdier blijkt een hartslag- en bloeddrukverlagend effect te hebben en zorgt voor ontspanning.

Huisdieren zijn gezelschapsdieren en de naam zegt het al; als er een dier in huis is, is er altijd gezelschap en is het kind nooit alleen! Een grote hond in huis kan een kind een veilig gevoel geven. Het kind is minder bang voor inbrekers en als hij of zij de hond uitlaat, durven andere kinderen niet te pesten. Een dier kan ook troost bieden en de eenzaamheid doorbreken.

Haal echter niet zomaar een dier in huis omdat het zo vertedert. Laat u zeker niet leiden door modegrillen. Een leuke mopshond in de Gamma-reclame is toch echt iets anders dan diezelfde mopshond thuis. De schattige puppy uit de film “101 dalmatiërs” groeit uiteindelijk uit tot een grote hond die veel beweging nodig heeft.

Denkt u erover om een huisdier in huis te halen? Niet elk dier past bij elk kind, alleen een goede match tussen kind en huisdier zal een gunstig effect hebben op de ontwikkeling van uw kind. Laat u vooral door ons bijpraten en adviseren, ook bij de aanschaf van een huisdier staan we voor u klaar.

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair