De Week van het Huisdier 2012

Van zaterdag 12 mei tot en met zondag 20 mei is het weer zover: dan is het de Week van het Huisdier. De week waarin extra aandacht wordt geschonken aan het houden van huisdieren. Er zullen op allerlei plekken leuke activiteiten verzorgd worden. Vele dierenspeciaalzaken, dierenartsen, dierenpensions, afdelingen en asielen van de Dierenbescherming, dierenambulances, verenigingen en kinderboerderijen zullen hieraan hun bijdrage leveren.

Op de actiesite van de Week van het Huisdier kan iedereen opzoeken wat er bij hen in de buurt te beleven valt. Bovendien liggen er bij alle deelnemers puzzelposters vol met feiten, fabels, puzzels en weetjes over huisdieren klaar om mee te geven aan de klanten.

Het LICG heeft dit jaar gekozen voor het thema huisdier in het gezin. Bij maar liefst 85% van de Nederlanders met een huisdier maakt het dier echt deel uit van het gezin. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het houden van huisdieren gunstig kan zijn. Een huisdier vermindert bijvoorbeeld stress. Ook geeft een huisdier steun, kunnen dieren de eenzaamheid verdrijven en werken ze als een ‘sociaal smeermiddel’. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan een huisdier. Een dier kost tijd, energie en geld. Soms ontstaan er gedragsproblemen of wordt een dier ziek.

De afweging om wel of geen huisdier te nemen is voor iedereen anders. Wie de voor- en nadelen goed wil kunnen inschatten, zal zich eerst in het dier van zijn keuze moeten verdiepen. Bijvoorbeeld door het lezen van de huisdierenbijsluiter van het dier. Of door het bekijken van de praktische informatie over het aanschaffen van huisdieren. Voor de kids zijn er super interessante spreekbeurten!

Bron: http://www.licg.nl/

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair