Dierenbescherming wil Dierenpolitie overeind houden

De Dierenpolitie moet niet worden afgeschaft nu initiatiefnemer PVV de gedoogsteun aan het kabinet heeft ingetrokken. Die oproep doet de Dierenbescherming donderdag 26 april in een paginagrote advertentie in vijf landelijke ochtendbladen.

De Dierenbescherming wijst op de goede resultaten die er sinds de invoering van de Dierenpolitie (november 2011) zijn geboekt. Volgens de organisatie wordt bijna twee keer zo veel dierenleed gemeld als vóór de komst van de Dierenpolitie. Ook worden verwaarloosde en mishandelde dieren vaker bij hun eigenaren weggehaald.

De Dierenbescherming reageert met de paginagrote advertenties met name op het CDA, dat er op 24 april in de Kamer voor pleitte de agenten van de Dierenpolitie weer in te zetten voor reguliere politietaken. Dit zou neerkomen op het opheffen van de Dierenpolitie. Het opleiden van 500 dierenpolitieagenten was een tegemoetkoming van VVD en CDA aan gedoogpartner PVV. Veel politieke partijen vinden echter dat daarmee mankracht bij de politie wordt verspild.

Het opheffen van de dierenpolitie zou volgens de Dierenbescherming echter een te makkelijke oplossing zijn. Het maakt de organisatie niet uit hoe en met wie dierenbeulen worden aangepakt, áls ze maar gepakt worden. En als mishandelde en verwaarloosde dieren maar geholpen worden, ook nadat de dader is gepakt. Dat lukt volgens de Dierenbescherming momenteel goed dankzij haar samenwerking met de 125 inmiddels opgeleide en functionerende dierenpolitieagenten. 'Dus politici, zet uw partijbelangen even opzij. En denk aan de belangen van de dieren die u vertegenwoordigt', aldus een bezorgde Dierenbescherming.

Bron: www.dierenbescherming.nl

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair