De zomer komt er weer aan…

Voorkom jeuk en andere klachten.....

Zodra de temperatuur stijgt worden we weer geconfronteerd met een toename van het aantal honden en katten dat ongewenste gasten heeft. Terwijl enige jaren geleden vooral vlooien overlast gaven hebben we nu meer en meer te maken met tekenbesmettingen die al vroeg in het seizoen optreden.

Teken

Een teek gebruikt een ander dier om bloed te zuigen. Als uw hond of kat door het gras loopt laat de teek zich vallen en bijt zich vast in de huid. Onaangenaam is dat tijdens dit bijtcontact de teek uw hond of kat met vervelende ziekten kan infecteren. Alle reden dus om te voorkomen dat een teek zich in uw huisdier vastbijt. Er zijn diverse manieren om uw hond of kat teekvrij te houden. Naast dagelijkse controle bestaan er verscheidene vloeistoffen die de teek doden. Het door u in de nek gedruppelde middel verdeelt zich over de vacht en biedt maximaal vier weken bescherming.

Vlooien

De oorzaak van vooral jeuk en allergien. Zowel honden als katten kunnen met vlooien te maken krijgen. Katten die in de omgeving van honden verkeren fungeren vaak als reservoir. Een gevoelige hond of kat kan van een paar vlooien enorm veel last hebben . De meeste vlooienbestrijders worden in de nek gedruppeld.

Vakantie….

Diereartsen Animal Care heeft zoals ieder zomer een aanbieding die bestaat uit een vlooien- en tekenmiddel en een ontwormtablet. Voor de hond is er in iedere gewichtsklasse een combinatiepakket gemaakt, het zogenaamde ‘vakantiepakket’ en bevat: Advantix®, dat tegen teken en vlooien werkt en .... Milbemax®, een smakelijk antiwormtablet.

Voor de kat is er tevens een ‘vakantiepakket’ gemaakt en bevat: Frontline®, dat tegen teken en vlooien werkt en .... Milbemax®, een smakelijk antiwormtablet.

Voor u op vakantie gaat is het raadzaam alle parasieten te bestrijden en nieuwe infecties te voorkomen. We hebben voor gereduceerd tarief een ‘vakantiepakket’ voor u samengesteld. Bescherm uw huisdier tegen jeuk, ziekten en andere klachten!

Voor info kunt u terecht op de site bij veel gestelde vragen maar ook onze assistentes staan u graag te woord.

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair