Dierenbescherming: gemeenten moeten meer bijdragen aan opvang dieren

10 mei 2012

De dierenopvangcentra van de Dierenbescherming verkeren in financieel zwaar weer. Dat liet directeur Frank Dales dinsdag 8 mei weten in het actualiteitenprogramma EenVandaag. Dales eist dat de gemeenten hun verplichtingen nakomen. Met het oog op de komende verkiezingen mobiliseert de Dierenbescherming haar achterban om die eis kracht bij te zetten.

Gemeenten hebben de wettelijke plicht om de dierenopvang volledig te financieren. In de praktijk weigeren veel gemeenten dit volgens Dales echter te doen. Jaarlijks betalen zij 5 miljoen euro aan de dierenopvangcentra, wat neerkomt op iets meer dan de helft van de daadwerkelijke kosten, die ongeveer 9 miljoen euro per jaar bedragen.

Faillissement
De Dierenbescherming vult de rest aan uit eigen budget, maar krijgt door de economische crisis in Nederland minder geld binnen. Elk opvangcentrum staat nu 40 tot 70 duizend euro in het rood op een gemiddeld jaarbudget van twee ton. Veel centra balanceren daardoor op de rand van faillissement. Om deze dreiging het hoofd te bieden, moeten de gemeenten hun verplichtingen nakomen, vindt de Dierenbescherming. Ze moeten de kosten voor basale verzorging en huisvesting volledig dekken. Wanneer dat niet gebeurt, kunnen de opvangcentra van de Dierenbescherming, die per jaar 7.500 honden en 24.000 katten opvangen, niet voortbestaan. 

 

(Bron: www.dierenbescherming.nl) 

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair