Lilo en Stitch,

Lilo  is kleine vrolijke pluizebol  met een onderbeet, korte neus en shihtzu-genen. Ze heeft een grote vriendin Stitch, die haar altijd steunt en het voor haar opneemt. Maar eigenlijk heeft Lilo haar niet nodig, want ze vindt zichzelf veel stoerder. Dus zodra Lilo mensen langs ziet lopen dan laat ze luidkeels van zich horen, tot groot ongenoegen van de buren. Om dit gedrag toch weer in goede banen te leiden hebben Lilo’s baasjes besloten om hulp te vragen aan een gedragstherapeute. Stitch denkt er waarschijnlijk het hare van.

Als de eigenaren ‘s middag thuiskomen heeft er onverwachts iets ernstigs plaatsgevonden. Stitch heeft Lilo gebeten, slechts eenmaal, maar wel precies op haar kop met de beide hoektanden rond en op haar ogen. De spiertjes om de oogbol in de oogkas te houden zijn bij de kortsnuitige hondenrassen vaak slecht ontwikkeld en de grote ogen ploppen er vrij makkelijk uit. Een van de ogen was uit de oogbolkas geraakt en dusdanig beschadigd, dat het geen zin had om het weer terug te plaatsen. Het andere oog was geperforeerd en ook niet meer te redden. Ze was op slag blind. De eigenaren zijn nog niet half van de schrik bekomen van deze lugubere aanblik, of ze moeten een volgende beslissing nemen. De beide ogen moeten namelijk nog chirurgisch verwijderd worden. Lilo is jong, enthousiast en niet angstig en zal heel goed met haar handicap leren omgaan. Honden zijn minder visueel ingesteld dan mensen en hebben hele goede andere zintuigen om zich prima te kunnen redden.

Ofschoon ze er tegen opzagen een blinde hond te hebben, zijn de eigenaren heel blij met Lilo. Door haar haren valt het vrijwel niet op dat ze haar ogen mist. Ze heeft zich prima aangepast en luistert goed. Ook de buren zijn blij, al had iedereen liever dat de gedragstherapeute samen met Lilo en haar baasjes het probleem had opgelost. Stitch had wel een hele rigoureuze manier gekozen.

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair