Januari: Training Vuurwerkangst

Oud en nieuw, jong en oud kijken er naar uit. Lekker oliebollen eten en om 12 uur naar buiten om naar het mooie, maar vooral luide vuurwerk te kijken en het jaar uit te knallen. Voor ons is dat wel een feest, voor onze huisdieren is het vaak een ander verhaal. De periode rond de jaarwisseling kan een stressvolle periode zijn voor onze huisdieren. De geluiden en lichtflitsen kunnen erg beangstigend zijn. Het mooiste is dat een huisdier van jongs af aan, is gewend aan de geluiden en er ook alleen maar positieve ervaringen mee heeft gehad. Helaas lukt dat niet altijd. Zo ook bij Noa.

Tijdens het uitlaten ontplofte er een stuk vuurwerk naast haar. Doodsbang op de vlucht geslagen, is ze uiteindelijk gevonden. Later in het jaar associeerde ze niet alleen vuurwerk maar ook onweer en andere harde knallen met dit oud en nieuw. Voor Noa een traumatische ervaring. Intensieve training en gedragstherapie zorgen dit jaar voor een goed uiteinde zonder extreme angst.

Is uw huisdier bang voor harde knallen, onweer en/of vuurwerk? Voorkom volgend jaar een angstige hond of kat en geef u op voor de individuele begeleiding ‘vuurwerkangst’. Tegen gereduceerd tarief in de maand januari, helpen wij u op weg naar een stressvrij oud en nieuw 2013.

Opgeven voor een consult (na telefonische afspraak): Tel. 415765.

Wij wensen u en uw huisdier in ieder geval alvast hele fijne feestdagen toe!

 

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair