Lekker spelen in de sneeuw!

Heerlijk, lekker binnen bij de kachel zitten, terwijl buiten de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen en een mooi wit kleed de wereld bedekt.

Als we toch naar buiten moeten, kleden we ons warm aan en nemen onze voorzorgsmaatregelen.

Ook voor onze huisdieren kan deze witte wereld weer even wennen zijn.

Katten willen vaak toch nog naar buiten om de omgeving te verkennen en hun territorium te overzien. Sommige hebben het snel gezien en willen na een korte wandeling meteen weer naar binnen. Andere blijven toch langer buiten. Zeker de katten die normaal alle behoeften buiten in de grond stoppen, kunnen hier wat moeite mee krijgen wanneer er een dikke witte laag sneeuw aanwezig is en/of de grond is bevroren. Mogelijk gaan ze dan hun behoeften ophouden, wat niet gezond is. Zet daarom ook voor deze katten altijd een kattenbak binnen  neer zodat ze een alternatief toilet hebben.

Honden vinden het vaak heerlijk om buiten in de sneeuw te rennen en vooral ook lekker sneeuw te happen. Hier zitten ook wat haken en ogen aan. Onder een dik sneeuwkleed kun je eventuele scherpe dingen en dergelijke niet zien, zodat een verwonding mogelijk is. Daarnaast kan de sneeuw en ijs bij honden met veel haar tussen de tenen daar vast gaan zitten en ijsklonten geven die erg irritant kunnen zijn. Hiervoor zijn speciale producten op de markt die u tussen de tenen kunt smeren om deze problemen te voorkomen.

Sommige honden vinden het heerlijk om sneeuw te happen en te eten. In kleine hoeveelheden is dit niet erg maar in grote hoeveelheden kan dit tot maag en darmirritaties leiden. Zeker als er ook pekel in zit, is er maar weinig voor nodig om flinke last te krijgen. Probeer daarom sneeuw eten toch zoveel mogelijk te voorkomen.

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair