Veilige feestdagen!!

De feestdagen komen er weer aan…hmmmm, veel lekkers, kaarsen en kerstversiering…. Een gezellige boel. Helaas niet altijd huisdierbestendig voor onze trouwe viervoeters!

Chocoladebijvoorbeeld is voor onze honden puur vergif. De stof theobromine kan ernstige hartritmestoornissen veroorzaken. Deze stof wordt opgeslagen in het lichaam. Als deze opeenstapeling een grens heeft bereikt, is de hond niet meer te redden. Na het op eten van chocolade is het laten braken dus urgent.

Ook zijn diversen ‘kerstplanten’ giftig voor de hond, zoals bijvoorbeeld de kerstster. Bessen van de mistletoe kunnen ook problemen veroorzaken.

De kerstversiering in de kerstboom verdwijnen op wonderlijke wijze regelmatig in het maagdarmstelsel van hond of kat. Daar kunnen ze een dodelijke darmverstopping veroorzaken. Hetgeen vaak alleen chirurgisch verholpen kan worden.

Denk ook aan al het lekkers op tafel rond om oud en nieuw. Laat uw hond of kat niet alleen bij die fraai gedekte tafel vol oliebollen, appelflappen, kaas en worst, bitterballen….. 

De gemiddelde dierenarts is op nieuwjaarsdag druk.

Zorg voor veilige feestdagen en voorkom problemen!

https://www.facebook.com/DierenartsenAnimalCare

Fotoalbum bekijken

Bekijk ons fotoalbum voor impressies van onze vestigingen en meer ...

Bekijk fotoalbum

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair