Tandheelkunde

De moderne tandheelkunde-unit die sinds juni 2006 in gebruik is in onze kliniek in Ermelo, kan honden en katten veel pijn en ongemak besparen. Net als bij mensen is preventie van gebitsproblemen bij huisdieren belangrijk.

Het gebit van bijvoorbeeld een hond heeft nogal wat te verduren. Spelen met stokken en bijten op stenen zijn zaken waar tanden en kiezen niet voor bedoeld zijn. Daarnaast komt het nog wel eens voor dat hoektanden breken. Honden en katten worden tegenwoordig veel ouder dan vroeger. Voor uw huisdier is het van belang zo lang mogelijk zijn gebit te behouden.

Eigenaren kunnen zelf veel doen om gebitsproblemen bij hun huisdieren te voorkomen. Huisdieren krijgen hun voer tegenwoordig in hapklare brokken voorgeschoteld, zodat ze het snel en zonder al te veel te kauwen kunnen opeten. Er blijven hierdoor meer voedselresten op de tanden en kiezen zitten. Net als bij de mens dient dat verwijderd te worden. Door middel van tandenpoetsen, maar ook met behulp van speciale kauwstaven kan er al voorkomen worden dat er veel voedselresten op tanden en kiezen achterblijven. Regelmatige controle van het gebit van uw huisdier is daarom ook erg belangrijk.

Als er vragen zijn, of als uw huisdier slecht eet of onaangenaam uit de bek ruikt, dan kunt u contact opnemen met een van onze klinieken voor informatie.

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair