Anesthesie

Anesthesie is het in slaap brengen en houden van een dier tijdens een operatieve ingreep. Maar ook voor andere ingrepen kan het nodig zijn dat een dier perfect stil ligt of geen pijn voelt. Hiervoor gebruiken we in onze kliniek diverse moderne methoden.  Per dier wordt bepaald welke methode wordt toegepast, afhankelijk van onder meer de leeftijd en conditie. Voorafgaand aan de operatie wordt het dier altijd door de dierenarts onderzocht, waardoor we een goed beeld hebben van de risico’s. Bij oudere dieren wordt standaard een aanvullend bloedonderzoek gedaan voor controle van enkele belangrijke organen als lever en nieren.

De anesthesie zorgt ervoor dat het dier rustig slaapt, pijnvrij is en zich ontspant. In onze kliniek maken wij gebruik van verschillende methoden. Ondermeer gas anesthesie of CRI (continuous rate infusion) worden hiervoor gebruikt. Bij gas anesthesie wordt het dier na intuberen onder narcose gehouden met isofluraan (anesthesiemiddel) via een gesloten of open systeem afhankelijk van het gewicht van de patiënt. Bij CRI wordt via een braunule met een spuitpomp de juiste hoeveelheid propofol intraveneus ingebracht. Naast CRI krijgt het dier ook altijd zuurstof via een tube toegediend. Deze moderne methodes geven een nauwkeurig te controleren slaaptoestand en zijn goed te controleren met onze bewakingsapparatuur.

Om uw dier met zo min mogelijk risico's te kunnen opereren, beschikken wij over een uitgebreid arsenaal aan apparatuur. Hiermee kunnen wij tijdens de anesthesie de situatie van uw dier optimaal beoordelen en direct ingrijpen waar nodig. We kunnen met een gerust hart stellen dat wij er alles aan doen om operatierisico's te vermijden. Dit maakt onze operaties niet noodzakelijk duurder. Wij vinden dat apparatuur voor een perfecte bewaking van de anesthesie behoort tot de standaarduitrusting van de praktijk. 

Ook postoperatief is de zorg voor uw huisdier van belang. Er is de beschikking over een zuurstofkooi waarbij onze patiënten na een operatie over kunnen beschikken. Het herstel van deze patiënten is beter doordat zij de beschikking hebben over een hogere concentratie zuurstof.

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair