Bloedonderzoek

Bij het stellen van een diagnose kan het verstandig zijn een bloedonderzoek uit te voeren. Dit doen wij in de kliniek. Hiervoor hebben wij in iedere kliniek uitgebreide bloedanalyse apparatuur waarmee we vele aandoeningen kunnen opsporen. Naast het controleren van meerdere orgaanstelsels kunnen we ook de rode –en witte bloedcellen analyseren.

Op de kliniek is het zelfs mogelijk om stollingstijden te bepalen. Met apparatuur kunnen de AP en APTT worden gemeten. Hierdoor kunnen evt. stollingsproblemen worden gediagnosticeerd. Ook indien een hond rattengif heeft gegeten kunnen we bepalen of er problemen zijn in het stollingsproces van de hond.

Met behulp van onze eigen apparatuur kunnen vele afwijkingen in het bloed worden gevonden. Ondermeer suikerziekte, nieren, lever en de waterhuishouding (elektrolyten) kunnen worden nagekeken. We hebben nog dezelfde dag de uitslag zodat we sneller een juiste diagnose kunnen stellen. Ook is het mogelijk om de schildklier na te kijken, de T4-bepaling.

Progesteronbepalingen worden bij ons ook uitgevoerd middels de samenwerking met een extern lab waarbij we op dezelfde dag de uitslag hebben. Deze progesteronbepaling vindt plaatst in de ochtend en is mogelijk vanaf maandag tot en met vrijdag.

Voor specifieke bloedonderzoeken werken we samen met externe laboratoria waaronder de Universiteit van Utrecht.

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair