Seniorcontrole: `Een gezonder leven boven de zeven`

Met het ouder worden treedt een groot aantal veranderingen in de lichaamsfuncties van uw huisdier op. Vanaf het 7elevensjaar wordt uw hond ‘senior’ genoemd en uw kat rond het 10e jaar. Bij grote honden begint die fase zelfs eerder, zo rond het 5eof 6elevensjaar. Mensen worden gemiddeld 80 jaar en onze daarentegen huisdieren ongeveer 12-14 jaar. Dit betekent dat een huisdier ongeveer 7 keer zo snel leeft als een mens. Het is daarom van belang, een senioren check-up uit te laten voeren vanaf het 7elevensjaar. Om ouderdomsproblemen vroegtijdig op te sporen hebben wij van Dierenartsen AnimalCare een seniorengezondheidsprogramma opgezet:  Een gezonder leven boven de zeven.

Geriatrische (bejaarde) dieren hebben vaak gelijktijdig last van meerdere gezondheidsstoornissen. Ook is de variatie in de reactie op stress, diergeneesmiddelen en omgevingsfactoren bij oudere dieren groter dan bij jongere dieren. Deze veranderingen ontwikkelen zich progressief en zijn onomkeerbaar. Goede voeding, beweging en aandacht dragen in ruime mate bij aan een lange, gezonde en vrolijke oude dag van uw huisdier.

Via dit seniorengezondheidsprogramma adviseren wij om bij honden en katten ouder dan 7 jaar behalve de controle bij de jaarlijkse vaccinatie, een tweede uitgebreider onderzoek te laten uitvoeren. Uw huisdier wordt specifiek onderzocht op mogelijke ouderdomsgebreken.

Deelname aan het seniorenprogramma betekent voor uw huisdier jaarlijks een uitvoerige controle. Wij adviseren om de afspraak voor het seniorenprogramma een halfjaar na de jaarlijkse controle en vaccinatie te maken. Zo wordt uw huisdier twee maal per jaar door een dierenarts nagekeken. Het seniorenprogramma helpt uw huisdier gezond te blijven. Maak daarom een afspraak voor de seniorencontrole bij uw dierenarts.

AnimalCare Harderwijk

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Tel: 0341 415 765
E-mail: harderwijk@animalcare.nl

AnimalCare Ermelo

Nassaulaan 1
3851 XZ Ermelo

Tel: 0341 553 332
E-mail: ermelo@animalcare.nl

Privacy verklaring - Sitemap - Disclaimer

Website ontwikkeling door Graphicair