24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
0341 - 351235
Ontwormen paard

Ontwormen

Paarden en pony’s in Nederland hebben allemaal wel eens wormen. Daar kunnen ze diarree of koliek van krijgen. Om dat te voorkomen moeten ze af en toe ontwormd worden. Ontworming kunt u tegenwoordig alleen nog maar krijgen bij dierenartsen. Dit heeft de overheid bepaalt omdat er veel te veel ontwormd werd waardoor de wormen ongevoelig (resistent) dreigden te worden voor de ontwormingsmiddelen. Nu moeten dierenartsen op basis van hun kennis van het paard en de omstandigheden waaronder het paard gehouden wordt, beslissen of ontworming nodig is of niet. Of we doen mestonderzoek om te kijken of het paard alweer ontwormd moet worden.

Wij doen zelf mestonderzoek op de praktijk. Hiervoor gebruiken wij de McMaster-methode. Door deze methode zien we niet alleen òf er wormeieren in de mest aanwezig zijn, maar ook hoeveel. En we kijken welke soorten wormen uw dier heeft. U krijgt meestal dezelfde dag nog de uitslag met een ontwormingsadvies.

In veel gevallen blijkt uit het mestonderzoek dat er minder vaak ontwormd hoeft te worden dan u gewend bent. Met name wanneer u dagelijks de mest uit de paddock of wei verwijdert, is ontwormen minder vaak nodig. Zo bespaart u op de ontwormingsmiddelen. Bovendien wordt op deze manier de kans kleiner dat de wormen ongevoelig worden voor de beschikbare ontwormingsmiddelen. Zo houdt u uw paard ook in de toekomst gezond!

E-mailadres gezelschapsdieren

gezelschapsdieren@animalcare.nl

Maandag t/m donderdag 08:30 tot 19:30 uur
Vrijdag 08:30 tot 17:30 uur
Telefonisch spreekuur 13:30 tot 14:00 uur
Zaterdag op afspraak 10:00 tot 12:00 uur

E-mailadres paard

paarden@animalcare.nl

Dierenartsen AnimalCare

info@animalcare.nl

E-mailadres landbouwdieren

veearts@animalcare.nl

Maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
Telefonisch spreekuur 08:30 tot 09:00 uur
(voor gratis advies van een dierenarts)