24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
0341 - 351235
Rund

De zieke koe

Een aantal veelvoorkomende ziekten bij de koe kunt u als veehouder goed zelf herkennen en behandelen. Om u daarbij te helpen hebben de dierenartsen van AnimalCare een bedrijfsbehandelplan ontwikkeld. Hierop staat precies hoe u elke aandoening moet behandelen inclusief de wachttijden van de medicijnen.

Het bedrijfsbehandelplan stemmen we af op de individuele bedrijfssituatie en passen we aan als een behandeling onvoldoende effect oplevert. Mocht een dier onvoldoende op een behandeling reageren, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen voor advies of een afspraak.

Bedrijfsbegeleiding

De dierenartsen van AnimalCare werken vanuit een weloverwogen visie.We richten ons bij de begeleiding van veehouders op het voorkomen van ziekten. We geven u advies om de verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen. En we helpen u de weerstand van de koeien te verbeteren. Hierdoor worden uw koeien minder (vaak) ziek, behaalt u een beter bedrijfsresultaat en heeft u minder medicijnen nodig. Dit leidt tot lagere dierenartskosten. Bovendien past deze werkwijze in de huidige regelgeving die erop gericht is het antibioticagebruik in de veehouderij fors te laten dalen.

Elk bedrijf is anders

De dierenartsen van AnimalCare kiezen met de veehouder een passende vorm van bedrijfsbegeleiding. Er zijn bedrijven waar we vier keer per jaar de bedrijfsresultaten bespreken. Maar er zijn ook bedrijven waar we elke maand even de cijfers doornemen. Wij maken hiervoor onder andere gebruik van PiR-DAP, waarbij de dierenarts inzicht krijgt in de melkgegevens van de veehouder.

Ook biedt onze praktijk een heel intensieve vorm van bedrijfsbegeleiding, het Deense systeem. Daarbij bezoeken wij het bedrijf elke week of elke twee weken. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor u? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

En natuurlijk zijn onze dierenartsen ook gecertificeerd om het Koekompas uit te voeren. Dit is een uitgebreide bedrijfsanalyse die twee keer per jaar plaatsvindt in plaats van de verplichte Periodieke Bedrijfsbezoeken. Dit kost meer tijd, maar geeft u ook veel meer informatie die u kan gebruiken om uw bedrijfsresultaten en rendement te verbeteren! Deze “bedrijfsscan” bieden wij ook eenmalig aan. Dan kunt u het eens proberen! Neemt u ook hier voor meer informatie contact met ons op.

Bedrijfsgezondheidsplan

Vanaf 1 januari 2012 is het voor elke rundveehouder met vijf of meer runderen verplicht om een bedrijfsgezondheidsplan te hebben. Hierbij wordt er gekeken naar het antibioticagebruik op het bedrijf en de gezondheid van de dieren. Op basis van deze gegevens worden er vervolgens afspraken gemaakt om de diergezondheid te verbeteren. Dit bedrijfsgezondheidsplan moet elk jaar geactualiseerd worden. Welke gegevens u van te voren kunt klaarleggen om het invullen van het plan zo efficient mogelijk te maken, ziet u bij “veelgestelde vragen”.

E-mailadres gezelschapsdieren

gezelschapsdieren@animalcare.nl

Maandag t/m donderdag 08:30 tot 19:30 uur
Vrijdag 08:30 tot 17:30 uur
Telefonisch spreekuur 13:30 tot 14:00 uur
Zaterdag op afspraak 10:00 tot 12:00 uur

E-mailadres paard

paarden@animalcare.nl

Dierenartsen AnimalCare

info@animalcare.nl

E-mailadres landbouwdieren

veearts@animalcare.nl

Maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
Telefonisch spreekuur 08:30 tot 09:00 uur
(voor gratis advies van een dierenarts)