24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
0341 - 351235
Schaap en geit

De dierenartsen van AnimalCare behandelen geregeld schapen en geiten, zowel particulier als bedrijfsmatig gehouden. Natuurlijk kunt u altijd bij ons terecht als uw schaap of geit ziek is. Maar we vinden het ook heel belangrijk om te voorkomen dat ze ziek worden.

Mestonderzoek

Mestonderzoek is de enige manier om er achter te komen of uw dieren alweer ontwormd moeten worden. Dit onderzoek doen we in ons eigen laboratorium. Nog meer dan bij andere diersoorten komt er bij schapen en geiten veel resistentie tegen ontwormingsmiddelen voor. Dat betekent de wormen ongevoelig geworden zijn voor ontwormingsmiddelen, doordat we die in Nederland al jaren veel gebruiken. Dit levert problemen op, omdat er op korte termijn geen nieuwe middelen worden verwacht.

Daarom is het belangrijk alleen te ontwormen wanneer dat echt noodzakelijk is en dan de goede hoeveelheid ontwormingsmiddel toe te dienen.

Schapen en geiten die last hebben van wormen, worden mager en kunnen diarree krijgen. Vermoedt u dat uw dieren last hebben van wormen, breng dan ’s ochtends wat verse mest op de praktijk. U krijgt dan meestal dezelfde dag nog een uitslag met een ontwormingsadvies.

Vaccinaties

Een andere manier om te voorkomen dat schapen en geiten ziek worden, is door ze te vaccineren. Zo vaccineren de dierenartsen van AnimalCare elk jaar dieren tegen Blauwtong, Q-koorts en rotkreupel.

Nieuwsbrief

Met enige regelmaat geven wij een DAP-nieuws kleine herkauwers uit met allerlei nieuwtjes over de gezondheid van schapen en geiten in onze dierenartsenpraktijk.

E-mailadres gezelschapsdieren

gezelschapsdieren@animalcare.nl

Maandag t/m donderdag 08:30 tot 19:30 uur
Vrijdag 08:30 tot 17:30 uur
Telefonisch spreekuur 13:30 tot 14:00 uur
Zaterdag op afspraak 10:00 tot 12:00 uur

E-mailadres paard

paarden@animalcare.nl

Dierenartsen AnimalCare

info@animalcare.nl

E-mailadres landbouwdieren

veearts@animalcare.nl

Maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
Telefonisch spreekuur 08:30 tot 09:00 uur
(voor gratis advies van een dierenarts)