Afscheid nemen

Spoed!

Uw huisdier laten inslapen

De zorg voor huisdieren wordt steeds beter. Hoewel er tegenwoordig veel mogelijk is, kan het zijn dat u op een gegeven moment voor een moeilijke keuze komt te staan: laat u uw huisdier nog een keer behandelen of kiest u voor euthanasie? Een lastige fase waarin wij u bijstaan. We kunnen uw huisdier laten inslapen, maar bieden bovenal advies en begeleiding. Zo weet u zeker dat u de juiste keuzes maakt.

Bel onze praktijk

Wilt u meer weten over het laten inslapen van uw huisdier? Maak dan een afspraak met een van onze dierenartsen. Ze luisteren naar uw verhaal en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Dit zijn de mogelijkheden

Heeft u het moeilijke besluit genomen om uw huisdier te laten inslapen, dan nemen we samen uw wensen door. Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • We kunnen uw huisdier bij onze praktijk laten inslapen of bij u thuis langskomen.
  • U bepaalt zelf of u wel of niet bij het euthanasieproces aanwezig bent. Waar u ook voor kiest, u krijgt alle tijd om afscheid te nemen.
ludemeula fernandes UUoGaaHtNE unsplash

Zo gaan we te werk

Het euthanasieproces verloopt volledig pijnloos: we brengen uw huisdier onder narcose, zodat hij of zij er niets van merkt. Pas als we zeker weten dat uw huisdier onder narcose is, beginnen we. Middels een injectie dienen we een sterke spierverslapper toe, waardoor de ademhalingsspieren en het hart ermee stoppen. Tijdens dit proces vertellen we duidelijk wat er gebeurt. Tot slot controleren we of uw huisdier daadwerkelijk is overleden.

AnimalCare 000s 0000 Hond goede zorg

Na afloop


Na afloop bepaalt u zelf wat er met uw huisdier gebeurt.

  • Uw huisdier blijft bij ons, waarna hij of zij wordt opgehaald en samen met andere dieren wordt gecremeerd.
  • U laat uw huisdier individueel cremeren. Het is mogelijk om uw huisdier zelf naar het crematorium te brengen, maar wij kunnen dit ook voor u doen.
  • U neemt uw huisdier mee naar huis. Vooraf bespreken we de aandachtspunten, zodat u weet waarop u moet letten.