Maak je niet te druk

Spoed!

Uw dier laten onderzoeken

Blijkt het lastig om te achterhalen wat uw dier onder de leden heeft, dan doen we vaak aanvullend onderzoek. Zo komen we snel tot een diagnose en kunnen we gericht bepalen wat er moet gebeuren.

Bel onze dierenartsen

Wilt u erachter komen wat uw dier onder de leden heeft? Onze dierenartsen zetten zich samen met onze paraveterinairen in voor de juiste diagnose. Neem contact op voor meer informatie over onze onderzoeken.

Bloeddruk algemeen

Net zoals bij mensen, kunnen ook dieren last hebben van een te hoge bloeddruk. Dit is met name een bekend probleem bij katten. Katten kunnen een te hoge bloeddruk hebben als een op zichzelf staand probleem (primair), of als gevolg van een onderliggende ziekte (secundair).

Ook bij dieren is een hoge bloeddruk gevaarlijk en kan er schade optreden aan organen als er niet wordt ingegrepen. Het is daarom heel belangrijk om een te hoge bloeddruk tijdig te onderkennen. Ons advies is om niet alleen de bloeddruk te bepalen wanneer er verschijnselen zijn, maar om dit juist (met name bij de oude kat) preventief te doen.

AnimalCare onderzoek
urine onderzoek

Bloeddrukmeting

Voor de bloeddrukmeting wordt vaak een aparte afspraak gemaakt. Omdat stress de bloeddruk kan laten stijgen, wordt uw hond of kat niet vooraf nagekeken, zodat er zo min mogelijk stress optreed. U en uw dier worden meegenomen naar een aparte ruimte. In deze ruimte wordt zo rustig mogelijk gehandeld en bij katten zal zo veel mogelijk geprobeerd worden om ze in hun eigen mandje te laten zitten.  De bloeddruk wordt gemeten met behulp van een cuff. Dit is een band, welke opblaast en druk geeft. Deze band kan om de staart van uw dier worden gedaan of om een poot. Vooraf worden altijd een aantal testmetingen gedaan, zodat uw dier kan wennen aan de druk en de nieuwe situatie. Vervolgens worden de echte metingen verricht.

Professionele apparatuur

Onze apparatuur werkt volledig automatisch en meet de bloeddruk via de oscillometrische methode. Hierdoor is scheren niet nodig van te voren en kunnen meerdere metingen achtereen worden gedaan. Zo kunnen we ons focussen op het rustig houden van uw huisdier met betere metingen tot gevolg.

Omdat de bloeddruk wordt beïnvloed door stress, wordt er nooit maar één meting verricht. Daarnaast beschikt onze apparatuur over een extra parameter, waardoor wij ook kunnen inschatten hoe groot de invloed van stress is.

Bloeddrukmeting