Snel de juiste
diagnose

Spoed!

Uw dier laten onderzoeken

Blijkt het lastig om te achterhalen wat uw dier onder de leden heeft, dan doen we vaak aanvullend onderzoek. Wij beschikken over ons eigen laboratorium waar we onder meer bloed- en urineonderzoeken uitvoeren. Zo komen we snel tot een diagnose en kunnen we gericht bepalen wat er moet gebeuren.

Bel onze dierenartsen

Wilt u erachter komen wat uw dier onder de leden heeft? Onze dierenartsen zetten zich samen met onze laboranten in voor de juiste diagnose. Neem contact op voor meer informatie over onze onderzoeken.

Bloedonderzoek

Bloed vertelt veel over de gezondheid van uw dier. Daarom beschikken we in ons laboratorium over verschillende technieken om bloedonderzoeken uit te voeren. Zo kunnen we stollingstijden bepalen, kijken of de organen en hormonen goed functioneren en ontdekken of er sprake is van bloedarmoede of ontstekingen. Daarnaast gebruiken we sneltesten om bepaalde virussen te diagnosticeren.

AnimalCare onderzoek
urine onderzoek

Urineonderzoek

Problemen met de urinewegen komen veel voor onder huisdieren. Om de juiste behandeling te kunnen bepalen, voeren we vaak een urineonderzoek uit. U neemt urine mee naar onze praktijk, waarna wij het in ons laboratorium controleren. Op basis van een test en een volledig digitaal microscopisch onderzoek stellen we onze diagnose.

Professionele apparatuur

We werken met de professionele apparatuur van Idexx. Deze apparatuur is van hoge kwaliteit, volledig geautomatiseerd en gekoppeld aan de patiëntenkaart van uw huisdier. Hierdoor kunnen we zeer nauwkeurig werken. Bovendien zijn de uitslagen betrouwbaar, omdat de apparatuur op basis van strenge richtlijnen onderhouden wordt.

De apparatuur die we gebruiken zijn de Catalyst en Procyte voor bloedonderzoeken, Snap-reader voor sneltesten, UA-analyzer en Sedivue voor urine onderzoeken.

Idexx apparatuur

Samenwerkingen

Ondanks dat we het meeste in de praktijk kunnen nakijken werken we ook samen met erkende laboratoria in Nederland en buitenland. Zo kunnen we alle onderzoeken aanbieden.

uu logo