Castratie & sterilisatie

Spoed!

Uw dier laten castreren of steriliseren

Bent u op zoek naar een arts voor de castratie of sterilisatie van uw dier? Wij hebben veel ervaring in deze behandelingen. Van honden en katten tot koeien en paarden, u kunt met elk dier bij ons terecht. Omdat ieder dier anders is, bepalen we per situatie de juiste aanpak.

Bel onze praktijk

Wilt u meer weten over het laten castreren of steriliseren van uw dier? Maak dan een afspraak met een van onze dierenartsen.

Zo gaan we te werk

Een castratie of sterilisatie voeren we niet zomaar uit. De behandeling heeft effect op de vruchtbaarheid, maar in veel gevallen ook op de gezondheid en het gedrag van uw dier. Daarom bepalen we per situatie de juiste aanpak: we onderzoeken uw dier, geven advies en kijken op basis daarvan wat er moet gebeuren. Zo weet u zeker dat met de behandeling het gewenste doel wordt bereikt.

Beelden dieren detailpagina konijn casteratie

Gezelschapsdier laten castreren of steriliseren

Of het nu gaat om een hond, kat of konijn, we behandelen alle soorten gezelschapsdieren. U maakt een afspraak en brengt uw dier op het afgesproken tijdstip bij ons. In verband met de narcose moet uw dier nuchter zijn. We voeren de behandeling dezelfde dag uit. Is uw dier weer wakker, dan nemen we contact met u op en kunt u uw dier ophalen. Houd er rekening mee dat uw dier een wond heeft. Omdat hij of zij hier gedurende de herstelperiode niet aan mag likken, adviseren we om een kraag of medical pet shirt te gebruiken. Na tien dagen plannen we opnieuw een afspraak in om te controleren of de wond goed geneest.

Hond op chirurgietafel
Jonge dame kalmeert paard

Landbouwhuisdier laten castreren

U kunt uw landbouwhuisdier, zoals een koe, paard of alpaca, door ons laten castreren. Om ervoor te zorgen dat uw dier hier niets van merkt, brengen we hem onder een algehele narcose. Wanneer we zeker weten dat uw dier slaapt, geven we een lokale verdoving en voeren we de behandeling uit. We gebruiken daarnaast pijnstilling en geven aanvullende medicatie zoals antibiotica wanneer dat noodzakelijk is.