ALLE ZORG
DIE UW VOGEL NODIG HEEFT

Spoed!

Maakt u zich zorgen over uw vogel?

Uw vogel laat met zijn gekwetter elke dag van zich horen. Is uw vogel opeens stil? Of vertoont hij ander afwijkend gedrag? Dan kunnen we ons voorstellen dat u zich zorgen maakt. Bel ons in zo’n situatie gerust. We luisteren naar uw verhaal en helpen u op weg. Vaak maken we een afspraak, zodat we uw vogel kunnen onderzoeken.

Neem contact op met onze vogelexpert!

We zijn elke werkdag bereikbaar en bij spoed ook ’s avonds en in het weekend. Omdat we samenwerken met collega’s in de regio, krijgt u altijd iemand aan de lijn. En hoeft u voor een consult nooit ver te rijden.

Wel of niet op consult komen?

Vogels zijn goed in het maskeren van klachten: zitten ze niet lekker in hun vel, dan laten ze dat niet snel merken.
Op het moment dat de eerste verschijnselen zich voordoen, is een ziekte vaak al in een vergevorderd stadium.
Wacht bij afwijkend gedrag dus niet af, maar bel ons direct om langs te komen voor een consult.

Gezichten van AnimalCare

Pepijn Heuperman

Dierenarts Gezelschapsdieren

Ingrid Noteboom

Dierenarts Gezelschapsdieren

Patricia van de Luijtgaarde

Praktijkmanager

Marcella Bertijn-Luiting

Paraveterinair senior

Hilda Verhoeve

Paraveterinair senior
Kanarie op een tak

Met uw vogel bij ons op consult

Komt u met uw vogel bij ons op consult, dan beginnen we met een gesprek. We stellen vragen over de gezondheid van uw vogel en doen een aantal controles. Op basis daarvan bepalen we wat er moet gebeuren. U kunt bij ons alleen terecht voor eerstelijnszorg. Moet er bijvoorbeeld een operatie worden uitgevoerd, dan verwijzen we u door naar de juiste specialist.

Aanvullend onderzoek

Soms is er aanvullend onderzoek nodig. Sommige van deze onderzoeken kunnen we binnen onze praktijk uitvoeren. Zo niet, dan verwijzen we u door naar de juiste specialist. Uiteraard geven we vooraf duidelijk uitleg over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Reageerbuisje met bloed wordt onderzocht
Papegaai zit op vinger van de dierenarts

Gezondheidscontrole

Het is bij vogels vaak lastig om te zien hoe ze zich voelen. Daarom raden we aan om jaarlijks bij ons langs te komen voor een gezondheidscontrole. We beoordelen de conditie van uw vogel en geven advies over onder meer voeding en huisvesting. Ook voeren we een lichamelijk onderzoek uit om de aanwezigheid van bepaalde ziektes en virussen uit te sluiten.

Pedicure

Een goede verzorging van uw vogel is belangrijk. Zo moet u de nagels in de gaten houden. Worden ze te lang, dan kan irritatie ontstaan. Om dat te voorkomen, zijn pedicurebehandelingen noodzakelijk. U kunt hiervoor bij onze praktijk terecht.

AnimalCare diersoorten vogel
AnimalCare diersoorten vogel

Kortwieken

Uw vogel mag niet zomaar wegvliegen, maar moet wel veilig kunnen landen. Kortwieken vormt de oplossing. Wij knippen de slagpennen van de vleugels op de juiste manier. Deze methode is volledig pijnloos: uw vogel merkt er niks van.

Ontlastingsonderzoek

Veel dieren worden preventief ontwormd, maar bij vogels raden we dit af. Ons advies is om periodiek een ontlastingsonderzoek te laten uitvoeren. U brengt de ontlasting van uw vogel bij ons langs, zodat wij kunnen beoordelen of er wormeieren in zitten. Is dit het geval, dan bepalen we samen de juiste behandeling.

AnimalCare onderzoek