UW PLUIMVEE IN GOEDE HANDEN

Spoed!

Op zoek naar een dierenarts voor uw pluimvee?

Veel mensen houden eenden, kippen of kalkoenen. De één bedrijfsmatig, de ander als hobby. Wat uw situatie ook is, u wilt dat uw dieren gezond blijven. Daarvoor kunt u bij onze gespecialiseerde pluimveedierenartsen terecht.

Bel onze dierenartsen

Onze dierenartsen bieden zowel preventieve als acute zorg. We zijn elke werkdag bereikbaar en bij spoed ook ’s avonds en in het weekend.

Focus op preventie

We helpen u bij het behandelen van ziektes, maar proberen ze bovenal te voorkomen. Dit doen we door de gezondheid van uw dieren te monitoren, de juiste vaccinaties toe te dienen en advies te geven over managementmaatregelen. Uiteraard houden we daarbij rekening met uw eisen, wensen en bedrijfsdoelen. Samen bepalen we wat uw pluimvee nodig heeft.

Gezichten van AnimalCare

Simon van Laar

Dierenarts landbouwhuisdieren

Gerard van Eijden

Dierenarts landbouwhuisdieren

Arjen van Veenhuisen

Dierenarts landbouwhuisdieren

Marjan Nijhof

Dierenarts landbouwhuisdieren

Stephanie Vos

Dierenarts landbouwhuisdieren

Marloes Dries

Assistent

Gertine Elsenaar

Assistent

Ria Kok

Assistent

Aanvullend onderzoek

Heeft uw eend, kip of kalkoen iets onder de leden, maar komen we er met een regulier onderzoek niet achter wat er aan de hand is? Dan doen we aanvullend onderzoek om een diagnose te stellen. Hierbij werken we samen met de Gezondheidsdienst voor Dieren en diverse pluimveelaboratoria. Ook zijn we aangesloten bij het samenwerkingsverband Pluimage Pluimveedierenartsen, zodat we kennis kunnen uitwisselen met professionals uit het vakgebied.

Beelden pagina expertises laboratorium
AnimalCare diersoorten pluimvee

Luchtweg- en darminfecties

Onder hobbypluimvee komen regelmatig specifieke aandoeningen voor, zoals luchtweg- en darminfecties en bloed- en vederluis. Deze aandoeningen brengen vervelende klachten met zich mee en kunnen in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn. Wij doen onderzoek en bepalen de juiste behandeling. Maar dat niet alleen: we kijken ook met welke preventieve maatregelen u infecties in de toekomst kunt tegengaan. Omgevingsfactoren als voeding en klimaat spelen hierbij een belangrijke rol.

ONZE BEGELEIDING

Achter elke pluimveehouder staat een deskundige dierenarts. Werkt u met ons samen, dan bepaalt u zelf hoe vaak en wanneer u ons inschakelt. Zo kunt u ervoor kiezen om alleen contact op te nemen bij vragen en problemen, of u kan kiezen voor meer begeleiding. Zo krijgt uw pluimvee alle zorg die het gedurende het jaar nodig heeft.