Pup & kitten

Spoed!

Een goede start voor uw pup of kitten

Een pup of kitten verwelkomen is leuk, maar brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Hij of zij krijgt een nieuwe baas, komt in een andere omgeving terecht, stapt over van melk naar vast voedsel en heeft nog niet veel weerstand. Wilt u een goede start maken, dan kunt u bij ons terecht.

Bel onze experts

Wilt u uw pup of kitten een goede start bieden? Maak dan een afspraak met een van onze dierenartsen of paraveterinairen. Van de benodigde vaccinaties tot de juiste voeding, samen bespreken we alles wat u moet weten.

Zo gaan we te werk

Gedurende de eerste weken waarin een pup of kitten bij u is, helpen we u op weg. We voeren de benodigde behandelingen uit, geven advies en beantwoorden vragen. Ook daarna staan we voor u klaar. Met ons huisdierenzorgplan bieden we alles om uw pup of kitten gezond te houden. Daarnaast ontvangt u tien procent korting op al onze medische hulp in huis. In combinatie met het voedingszorgplan krijgt uw pup of kitten precies wat hij nodig heeft.

AnimalCare diersoorten hond

Een gezonde pup

Krijgt u een pup, dan kunt u in de eerste weken een aantal afspraken bij ons plannen. Tijdens deze afspraken doen we er alles aan om uw pup op zijn gemak te stellen.

  • Als uw pup  negen weken oud is, zien we hem voor de eerste keer. We onderzoeken uw pup, controleren de chip die hij of zij bij de fokker heeft gekregen en dienen de benodigde vaccins toe. Ook bespreken we de mogelijkheden op het gebied van ontwormen en ontvlooien.
  • Bij twaalf weken dienen we opnieuw een vaccin toe. Deze afspraak combineren we met een uitgebreide lichamelijke check, waarna we samen naar de ontwikkeling van uw pup kijken. We besteden onder meer aandacht aan voeding, zodat uw pup gezond kan groeien.
  • Wanneer uw pup zes maanden wordt, zit de groeispurt erop en zijn alle tanden gewisseld. Tijd voor de juniorcontrole. We beantwoorden uw vragen en geven advies, zodat u over alle informatie beschikt om uw pup de juiste zorg te bieden.
Beelden pagina behandelingen puppie en kitten
AnimalCare diersoorten kat

Een gezonde kitten

Een kitten is kwetsbaar. Om hem een goede start te geven, plannen we in de eerste weken van zijn leven een aantal belangrijke afspraken.

  • De eerste kennismaking vindt plaats bij negen weken. We onderzoeken uw kitten, dienen de eerste vaccins toe en bespreken de mogelijkheden op het gebied van ontwormen en ontvlooien. Ook geven we uitleg over het laten chippen van uw kitten.
  • Bij twaalf weken dienen we opnieuw een vaccin toe. Deze afspraak combineren we met een uitgebreide lichamelijke check, waarna we samen naar de ontwikkeling van uw kitten kijken. Tot slot besteden we aandacht aan castratie en sterilisatie.