UW PAARD
IN GOEDE HANDEN

Spoed!

Op zoek naar een deskundige paardenarts?

Of uw hart nu ligt bij de sport, de fokkerij of de dagelijkse zorg, als paardenhouder wilt u dat al uw dieren een goede gezondheid hebben. Onze paardenartsen helpen daarbij. Met ons team denken we mee over het behandelen en het voorkomen van ziektes.

Bel onze paardenartsen

Onze paardenartsen bieden zowel preventieve als acute zorg. We zijn elke werkdag bereikbaar en bij spoed ook ’s avonds en in het weekend. Omdat we samenwerken met collega’s in de regio, is er altijd een deskundige paardenarts beschikbaar.

Zorg aan huis

Heeft uw paard zorg nodig, dan komen we bij u aan huis. Zo is uw paard in zijn vertrouwde omgeving en ervaart hij minder stress. Tegelijkertijd krijgen wij een goede indruk van de leefomstandigheden en het voedingspatroon. Hierdoor kunnen we u een gericht advies geven om de gezondheid van uw paard te verbeteren of te behouden.

Gezichten van AnimalCare

Stephanie Vos

Dierenarts

Gerard van Eijden

Dierenarts

Arjen van Veenhuisen

Dierenarts landbouwhuisdieren

Marjan Nijhof

Dierenarts landbouwhuisdieren

Simon van Laar

Dierenarts

Marloes Dries

Assistent

Inge de Jong

Paraveterinair senior

Gertine Elsenaar

Assistent

Ria Kok

Assistent

Eerstelijns zorg voor paarden

Wij zijn gespecialiseerd in eerstelijnszorg voor paarden. Dit betekent dat u zonder verwijzing bij ons terecht kunt. De meest voorkomende problemen die we tegenkomen zijn koliek, hoesten, benauwdheid, hoefbevangenheid, huidproblemen en verminderd presteren. Heeft uw paard zorg nodig, dan gaan we met onze kennis op zoek naar de oorzaak. Op basis daarvan bepalen we de juiste behandeling en geven we advies om het risico op problemen in de toekomst te verkleinen.

Beelden expertise detailpagina castratie
AnimalCare laboratorium

Aanvullend onderzoek

Soms is er aanvullend onderzoek nodig om een diagnose te stellen. Veel van deze onderzoeken voeren wij binnen onze praktijk uit, waardoor u snel duidelijkheid heeft. Zo beschikken we over een eigen laboratorium waar we onder meer bloed en mest analyseren. Ook kunnen we voerberekeningen maken om te bepalen of uw paard de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt.

Passende vaccinatiestrategie

Wilt u een paard laten vaccineren? Wij weten wat er moet gebeuren en bepalen samen met u de juiste strategie. Zo kunt u uw paard beschermen tegen onder meer influenza, tetanus, West Nile, het Rhinovirus en Droes. Omdat het van belang is om de vaccinaties op tijd te herhalen, herinneren we u per mail en sms.

Paard krijgt een injectie
Koeien in de stal krijgen een vacinatie van de dierenarts

Hengst laten castreren

Wij hebben veel ervaring met het castreren van hengsten. Voordat we beginnen, begeleiden we de hengst in een liggende houding en brengen we hem onder volledige narcose. Zo kunnen we overal goed bij en zijn we in staat om zo efficiënt en hygiënisch mogelijk te werken.

Gebitsbehandelingen

Binnen onze praktijk voeren we veel gebitsbehandelingen uit. Van het trekken van een wolfskiesje tot het behandelen van de ziekte van EOTRH, we helpen bij uiteenlopende zaken. Groot voordeel is dat onze dierenartsen een lichte sedatie of een lokale verdoving mogen geven. Hierdoor is uw paard gedurende de behandeling ontspannen en kunnen wij nauwkeurig werken.

Dierenarts voert een gebitsbehandeling uit bij een paard in een stal

ONZE BEGELEIDING

Achter elke paardenhouder staat een deskundige paardenarts. Werkt u met ons samen, dan bepaalt u zelf hoe vaak en wanneer u ons inschakelt. Zo kunt u ervoor kiezen om alleen contact op te nemen bij vragen of problemen. Vindt u het prettig om meer begeleiding te krijgen, dan bieden we het zorgplan. In dit plan zit alle zorg die uw paard gedurende het jaar nodig heeft.