ALLE ZORG
DIE UW KNAAGDIER
NODIG HEEFT

Spoed!

Maakt u zich zorgen over uw knaagdier?

Of u nu een cavia, hamster, rat, woelmuis, dikstaartgerbil of degoe heeft, knaagdieren zijn leuke beestjes. U kunt uren naar ze kijken. En daardoor leert u hun gedrag kennen. Denkt u dat uw knaagdier niet lekker in zijn vel zit? Neem dan contact met ons op. Wanneer u er op tijd bij bent, kunnen we uw knaagdier vaak goed behandelen.

Bel onze knaagdierexpert

We zijn elke werkdag bereikbaar en bij spoed ook ’s avonds en in het weekend. Omdat we samenwerken met collega’s in de regio, krijgt u altijd iemand aan de lijn. En hoeft u voor een consult nooit ver te rijden.

Wel of niet op consult komen?

Veel knaagdieren zijn prooidieren. Een kenmerk van prooidieren is dat ze zich altijd van hun sterkste kant laten zien. Heeft uw knaagdier iets onder de leden, dan merkt u dat waarschijnlijk pas als het erg slecht gaat. Bij afwijkend gedrag is er dan ook direct sprake van een spoedsituatie en adviseren we u om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een consult.

Gezichten van AnimalCare

Pepijn Heuperman

Dierenarts Gezelschapsdieren

Ingrid Noteboom

Dierenarts Gezelschapsdieren

Patricia van de Luijtgaarde

Praktijkmanager

Marcella Bertijn-Luiting

Paraveterinair senior

Hilda Verhoeve

Paraveterinair senior

Met uw knaagdier bij ons op consult

Op consult komen kan soms stressvol zijn voor uw knaagdier. Niet alleen vanwege de onbekende omgeving, maar vooral omdat er "roofdieren" als honden en katten in onze praktijk aanwezig zijn. U kunt uw knaagdier daarom het best vervoeren in een afgedekt reismandje met een handdoek onderin, eventueel vergezeld van uw andere knaagdier(en). Wanneer u bij ons bent, gaan we in gesprek en voeren we een onderzoek uit. Op basis daarvan bepalen we wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat uw knaagdier snel weer de oude is.

Dwerghamster eet uit voerbakje
Chinchilla op onderzoektafel

Aanvullend onderzoek

Soms is er aanvullend onderzoek nodig. Denk aan een bloed-, urine- of gebitsonderzoek. Of aan het maken van een echo of röntgenfoto. De meeste onderzoeken kunnen we binnen onze praktijk uitvoeren. Uiteraard geven we vooraf duidelijk uitleg over wat we willen doen en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Castratie

Knaagdieren zijn sociale dieren. Dit betekent dat u vaak niet één, maar meerdere dieren in huis heeft. Houdt u zowel een mannetje als een vrouwtje, dan adviseren wij om het mannetje te laten castreren. Wij kunnen dit voor u doen. Het steriliseren van een vrouwtje is niet nodig en brengt – zoals bij konijnen – geen extra voordelen met zich mee.

Beelden dieren detailpagina cavia