Wormen, teken & vlooien

Spoed!

Uw dier beschermen tegen wormen, teken en vlooien

U geeft uw dier gezonde voeding en houdt hem netjes schoon. Maar hoe goed u ook uw best doet, het risico op wormen, teken en vlooien blijft bestaan. En precies daarom is het van belang om aanvullende maatregelen te nemen. Wij weten wat uw huisdier nodig heeft.

Bel onze experts

Wilt u weten welke maatregelen u kunt nemen om uw huisdier te beschermen tegen wormen, teken en vlooien? Maak dan een afspraak met een van onze paraveterinairen.

Zo gaan we te werk

Voor elk dier geldt een andere aanpak om wormen, teken en vlooien tegen te gaan. Een konijn kunt u laten ontwormen, terwijl het bij een vogel verstandiger is om te kiezen voor een periodiek ontlastingsonderzoek. Onze paraveterinairen geven deskundig advies over de maatregelen die u het best kunt nemen. Sluit u een huisdierenzorgplan bij ons af, dan is deze preventieve zorg inbegrepen.

Wormen

Van de lint- tot de rond- en de zweepworm, er bestaan allerlei soorten wormen. Uw huisdier kan er eenvoudig mee besmet raken. Door rauw vlees te eten bijvoorbeeld. Of door met de eitjes van een worm in aanraking te komen. Daarom geldt voor veel dieren het advies om ze een paar keer per jaar te laten ontwormen. We volgen hierin de regelgeving van ESCAPP.

ludemeula fernandes UUoGaaHtNE unsplash
Beelden pagina behandelingen vlooien en teken

Teken

Teken zijn meestal actief in het voor- en najaar. Ze bijten zich vast in de huid en kunnen zo verschillende ziektes overdragen. Ontdekt u een teek bij uw huisdier, dan is het van belang om deze direct te verwijderen. Wij beschikken over een speciale tang waarmee we de volledige teek kunnen weghalen. Ook bieden we middelen om teken en de daarbij behorende ziekten te voorkomen.

Vlooien

Vlooien verspreiden zich razendsnel. Ze leggen dagelijks tientallen eitjes, waardoor in een mum van tijd een plaag ontstaat die moeilijk te bestrijden is. De vlooien kunnen bij uw huisdier jeuk en huidproblemen, maar bijvoorbeeld ook bloedarmoede veroorzaken. Om dit te voorkomen, adviseren we het hele jaar door preventieve maatregelen te nemen. Denk aan het toedienen van tabletten, druppels of het dragen van een vlooienband. Wij denken met u mee.

marliese streefland l0CWTpcChI unsplash