Het belang van
een scherpe blik

Spoed!

Een scherpe blik...

Een goede blik. Wij kijken graag met u mee!

Van basisonderzoeken tot meer gedetailleerde zorg voor het oog, bij ons kunt u voor veel van deze onderzoeksmogelijkheden terecht.

Oogproblemen

Oogproblemen zijn er in vele soorten en maten. Echter is het oog een delicaat orgaan en willen we hier de juiste zorg voor aanbieden. Vandaar dat we bij oogproblemen u vrijwel direct een afspraak laten maken. Gewoon om er zeker van te zijn dat het oog de juiste behandeling ontvangt.

Het oogonderzoek is de eerste stap die we hier uitvoeren. Verschillende onderzoeken kunnen aan bod komen tijdens het consult. Mocht er verdere behandeling nodig zijn dan leggen we u duidelijk uit wat de te volgen stappen zijn.

Zo zien we niks over het hoofd....

AnimalCare oogheelkunde

ZORG- & VOEDINGSPLANNEN

Chirurgie

Chirurgie aan het oog vindt met regelmaat plaats bij ons.

Gelukkig zijn het vaak operaties die we kunnen inplannen. Denk hierbij aan afwijkende oogleden die problemen geven (entropion/ectropion) of een cherry-eye operatie ("kersenpit") die gecorrigeerd moet worden.

Soms zijn er acute operaties die uitgevoerd moeten worden. Een oogamputatie ten gevolge van trauma of niet te verhelpen verhoogde oogboldruk (glaucoom). Bijtwonden ter hoogte van het oogveld. Ook hier is uw dier in goede handen bij ons.

AnimalCare oogheelkunde
AnimalCare oogheelkunde

Oogboldruk metingen

Als 1 van de weinige praktijken in de omgeving bieden wij het meten van de oogboldruk aan. Dit is vaak een onderzoek waar je direct het resultaat van moet weten. Het meten van de oogboldruk om glaucoom (verhoogde oogboldruk).

Met regelmaat worden patienten ook naar ons verwezen om de oogboldruk op te meten. Hoe eerder we dit weten hoe beter soms de behandelmethoden zijn.

Samenwerkingen

Officiele oogmetingen zoals een PRA-onderzoek verwijzen we u door naar een daarvoor opgeleide oogspecialist zodat u weet waar u aan toe bent.

uu logo