Een gezond gebit voor uw huisdier
Met uw huisdier naar de tandarts? Dat is tegenwoordig heel normaal. Een goed gebit draagt namelijk bij aan een goede gezondheid. Daarom kunt u bij ons terecht voor periodieke controles, advies over gebitsverzorging en behandelingen bij gebitsproblemen.
Bel onze expert
Onze dierenarts helpen u graag om het gebit van uw huisdier gezond te houden. Ze bieden zowel preventieve als curatieve zorg. Neem contact op voor het maken van een afspraak.
Periodieke controle
U kunt bij ons langskomen voor een periodieke controle van het gebit van uw huisdier. We kijken of het gebit gezond is en geven advies over de dagelijkse verzorging. Zo laten we zien hoe u de tanden van uw huisdier het best kunt poetsen en welke voedingsmiddelen bijdragen aan de reiniging van het gebit.
Een gebitsprobleem herkennen
Van een gaatje tot ontstoken tandvlees, het is bij een huisdier soms lastig om een gebitsprobleem te herkennen. Om te voorkomen dat uw huisdier onnodig lang pijn lijdt, kunt u op onderstaande signalen letten. Denkt u dat er sprake is van een gebitsprobleem, neem dan contact met ons op.
- Aanslag op de tanden en/of kiezen.
- Minder eten (met name harde brokken).
- Moeite met kauwen of aan één zijde kauwen.
- Uitingen van pijn tijdens het eten.
- Ontwijken van aanrakingen rondom de bek.
- Stinkende adem.
- Bloederig speeksel of slijm.
- Bulten rondom de kaken.
Zo gaan we te werk
Heeft uw huisdier een gebitsprobleem, dan kunt u bij ons terecht voor de benodigde behandeling. Deze behandeling voeren we op professionele wijze uit.
- Voorbereiding: we bekijken het gebit van uw huisdier en maken in sommige gevallen een dentale röntgenfoto. Op basis daarvan bepalen we wat er moet gebeuren.
- Uitvoering: we brengen uw huisdier onder narcose, monitoren de vitale functies en leggen indien nodig een infuus aan. Zo weet u zeker dat uw huisdier de behandeling goed doorstaat.
Behandelingsmogelijkheden
Van een basisreiniging van het gebit tot een uitgebreide operatieve ingreep van het gebit. Voor beide behandelingen kunt u bij ons terecht.
Hierbij zorgen we er voor dat u op de hoogte blijft van de mogelijkheden die er zijn en wat voor behandeling er precies zal gaan plaatsvinden. Door ondersteuning met de juiste apparatuur wordt uw dier goed behandeld.
Onze speciaal ingerichte gebitsbehandelingsruimte is uitgerust met alle nodige apparatuur. Zo hebben we dentale röntgenapparatuur, de Vet-tome, een dentale gebitsunit voor boren/afzuigen, gebruiken we Smartflow om alles over de patienten te noteren en is er ook bij de gebitsruimte narcosebewaking en zuurstof aanwezig.
Gebitsbehandeling paard
Dierenartsen Marjan en Stephanie volgen
de juiste nascholingen om verantwoord het gebit van uw paard te onderhouden. We
kunnen klachten verhelpen, maar ook vooral het gebit in balans brengen om in de
toekomst problemen helpen te voorkomen.
We werken met elektrische apparatuur en daardoor kunnen we heel nauwkeurig
werken. In tegenstelling tot gebitsverzorgers mogen wij de paarden een lichte
sedatie geven en daardoor ontspant uw paard zich tijdens de behandeling en
kunnen we ook de achterste kiezen behandelen. Het trekken van losse en
ontstoken kiezen doen we ook, onder verdoving, net als het verwijderen van
wolfkiezen indien noodzakelijk.
Paarden met gebitsklachten kunnen symptomen laten zien als tegen hand inkomen
met rijden, niet lekker willen ontspannend tijdens het rijden, veel speekselen
of vermageren. Daarbij kan een slecht onderhouden gebit ook zorgen voor slecht
kauwen, waardoor er koliek kan ontstaan.
Heeft u vragen over het gebit van uw paard? Vraag gerust één van onze paardenartsen om de mond van uw paard te controleren, een controle kan vaak ook tijdens een vaccinatie uitgevoerd worden. Een eventuele behandeling kost meer tijd én daarvoor is de gebitsset nodig op locatie, dus vermeld het bij het maken van de afspraak als u denkt dat uw paard een gebitsbehandeling nodig heeft.