Alle zorg voor een
gezond gebit

Spoed!

Een gezond gebit voor uw huisdier

Met uw huisdier naar de tandarts? Dat is tegenwoordig heel normaal. Een goed gebit draagt namelijk bij aan een goede gezondheid. Daarom kunt u bij ons terecht voor periodieke controles, advies over gebitsverzorging en behandelingen bij gebitsproblemen.

Bel onze expert

Onze dierenarts helpen u graag om het gebit van uw huisdier gezond te houden. Ze bieden zowel preventieve als curatieve zorg. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Periodieke controle

U kunt bij ons langskomen voor een periodieke controle van het gebit van uw huisdier. We kijken of het gebit gezond is en geven advies over de dagelijkse verzorging. Zo laten we zien hoe u de tanden van uw huisdier het best kunt poetsen en welke voedingsmiddelen bijdragen aan de reiniging van het gebit.

Beelden dieren detailpagina paard tanden
AnimalCare gebit

Een gebitsprobleem herkennen

Van een gaatje tot ontstoken tandvlees, het is bij een huisdier soms lastig om een gebitsprobleem te herkennen. Om te voorkomen dat uw huisdier onnodig lang pijn lijdt, kunt u op onderstaande signalen letten. Denkt u dat er sprake is van een gebitsprobleem, neem dan contact met ons op.

  • Aanslag op de tanden en/of kiezen.
  • Minder eten (met name harde brokken).
  • Moeite met kauwen of aan één zijde kauwen.
  • Uitingen van pijn tijdens het eten.
  • Ontwijken van aanrakingen rondom de bek.
  • Stinkende adem.
  • Bloederig speeksel of slijm.
  • Bulten rondom de kaken.

Zo gaan we te werk

Heeft uw huisdier een gebitsprobleem, dan kunt u bij ons terecht voor de benodigde behandeling. Deze behandeling voeren we op professionele wijze uit.

  • Voorbereiding: we bekijken het gebit van uw huisdier en maken in sommige gevallen een dentale röntgenfoto. Op basis daarvan bepalen we wat er moet gebeuren.
  • Uitvoering: we brengen uw huisdier onder narcose, monitoren de vitale functies en leggen indien nodig een infuus aan. Zo weet u zeker dat uw huisdier de behandeling goed doorstaat.
gebit hond

Behandelingsmogelijkheden

Van een basisreiniging van het gebit tot een uitgebreide operatieve ingreep van het gebit. Voor beide behandelingen kunt u bij ons terecht.

Hierbij zorgen we er voor dat u op de hoogte blijft van de mogelijkheden die er zijn en wat voor behandeling er precies zal gaan plaatsvinden. Door ondersteuning met de juiste apparatuur wordt u dier goed behandeld.

Dentale röntgenapparatuur, de Vet-tome, dentale gebitsunit voor boren/afzuigen, narcosebewaking/zuurstof en infuuspompen, smartflow ondersteunen deze behandelingen.

AnimalCare gebit
Beelden dieren detailpagina paard casteratie

Gebitsbehandeling paard

Dierenartsen AnimalCare doet al jaren veel gebitsbehandelingen bij paarden.      Daarbij kunnen we, in tegenstelling tot gebitsverzorgers die geen dierenarts zijn, ook een lichte sedatie geven. Dat maakt het paard (en zijn tong) lekker ontspannen tijdens de behandeling en daardoor kunnen we heel nauwkeurig werken.

Paarden met mondklachten kunnen lastig zijn met het bit in doen en rijden of proppen maken met eten. Dit wordt vaak veroorzaakt door scherpe randen en haken. Deze kunnen we met de elektrische vijl heel netjes afronden en bijwerken. Af en toe zijn er kiezen ontstoken of zitten ze los en moeten ze getrokken worden. En natuurlijk komt het regelmatig voor dat we een wolfskiesje moeten trekken, als het paard daar last van heeft met het bit.  Dat gebeurt onder lokale verdoving.

Heeft u vragen over het gebit van uw paard? Vraag gerust een van onze paardenartsen om de mond van uw paard een keer te controleren.