Van eenvoudige ingreep
tot complexe operatie

Spoed!

Uw huisdier laten opereren

Zoekt u een expert die uw huisdier kan opereren? Of het nu gaat om een castratie of complexe botbreuk, in onze goed uitgeruste operatiekamers voeren we allerlei behandelingen uit.

Bel onze experts

Uw huisdier laten opereren kan best spannend zijn. Wilt u meer informatie over de expertise en aanpak van onze dierenartsen, neem dan contact met ons op.

Chirurgie

Bij ons kunt u dagelijks terecht voor chirurgie. Al onze dierenartsen voeren de standaardoperaties allemaal uit. Daarnaast zijn er enkele dierenartsen die zich op bepaalde vakgebieden qua chirurgie hebben toegelegd om zo ook de meer complexe chirurgie te kunnen uitvoeren.

Denk hierbij aan de laparoscopie, de botchirurgie en huidflap-chirurgie.

AnimalCare bloed en urine
chirurgie #2

Zo gaan we te werk

Moet uw huisdier geopereerd worden, dan maken we samen een afspraak. Per e-mail ontvangt u een bevestiging, inclusief een duidelijke uitleg over onze aanpak. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. De opname duurt niet lang: in de meeste gevallen is uw huisdier dezelfde dag weer thuis.

Goede voorbereiding

Of het nu gaat om een complexe behandeling of eenvoudige ingreep, we zorgen altijd voor een goede voorbereiding. Dit betekent dat we eerst controleren of de vitale functies naar verwachting functioneren. Daarna brengen we uw huisdier onder narcose, brengen we een infuus met pijnstilling aan en plaatsen we een tube in de luchtpijp om zuurstof toe te dienen.

narcose instrumentarium
Chirurgie #4

Professionele uitvoering

We hebben twee goed uitgeruste operatiekamers. Hier beschikken we over alle moderne technieken om de operatie van uw huisdier op professionele wijze uit te voeren. Bij elke behandeling is er naast de dierenarts een paraveterinair aanwezig. Gedurende de operatie monitort hij of zij de ademhaling, hartslag en temperatuur van uw huisdier.

Juiste nazorg

Na de operatie gaat uw huisdier naar de recovery, waar we zijn vitale functies in de gaten houden. Zodra uw huisdier wakker is, kunt u hem ophalen. U ontvangt van ons uitgebreide informatie, zodat u weet waar u gedurende het herstel op moet letten. Ook plannen we met u een vervolgafspraak in om te controleren of de wond goed geneest.

Klauwen inspectie koe
Koeien in de stal krijgen een vacinatie van de dierenarts

Castratie en sterilisatie

Binnen onze praktijk voeren we veel castraties en sterilisaties uit. Bezoekt u ons voor een van deze behandelingen, dan bepalen we samen de juiste aanpak. De behandeling heeft namelijk effect op de vruchtbaarheid, maar in veel gevallen ook op de gezondheid en het gedrag van uw dier.

Chirurgie van botten en gewrichten

Van een gebroken poot tot instabiele knieën, wij voeren operaties uit op het gebied van botten en gewrichten. Om een diagnose te kunnen stellen, beginnen we met een orthopedisch onderzoek en het maken van röntgenfoto’s. Op basis daarvan bepalen we hoe we het probleem behandelen.

instrumenten botchirurgie