UW KONIJN
IN GOEDE HANDEN

Spoed!

Maakt u zich zorgen over uw konijn?

Van trucjes leren tot samen spelletjes spelen, konijnen zijn gezellige huisdieren. Vanaf het moment dat u ze in uw huis of tuin verwelkomt, horen ze erbij. Gedraagt uw konijn zich anders dan normaal? Of denkt u dat uw konijn iets onder de leden heeft? Neem dan contact met ons op.

Bel onze konijnenexpert!

We zijn elke werkdag bereikbaar en bij spoed ook ’s avonds en in het weekend. Omdat we samenwerken met collega’s in de regio, krijgt u altijd iemand aan de lijn. En hoeft u voor een consult nooit ver te rijden.

Wel of niet op consult komen?

Konijnen zijn prooidieren: ze laten zich altijd van hun sterkste kant zien. Heeft uw konijn iets onder de leden, dan merkt u dat waarschijnlijk pas als het erg slecht gaat. Bij afwijkend gedrag is er dan ook direct sprake van een spoedsituatie en adviseren we u om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een consult.

Gezichten van AnimalCare

Pepijn Heuperman

Dierenarts Gezelschapsdieren

Ingrid Noteboom

Dierenarts Gezelschapsdieren

Patricia van de Luijtgaarde

Praktijkmanager

Met uw konijn bij ons op consult

Op consult komen kan zeker stressvol zijn voor uw konijn. Niet alleen vanwege de onbekende omgeving, maar vooral omdat er "roofdieren" als honden en katten in onze praktijk aanwezig zijn. U kunt uw konijn daarom het best vervoeren in een afgedekt reismandje met een handdoek onderin, eventueel vergezeld van uw andere konijn(en). Wanneer u bij ons bent, gaan we in gesprek en voeren we een onderzoek uit. Op basis daarvan bepalen we wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat uw konijn snel weer de oude is.

Konijntje waarvan de tanden worden gecontroleerd
Urine onderzoek

Aanvullend onderzoek

Soms is er aanvullend onderzoek nodig. Denk aan een bloed-, urine- of gebitsonderzoek. Of aan het maken van een echo of röntgenfoto. De meeste onderzoeken kunnen we binnen onze praktijk uitvoeren. Uiteraard geven we vooraf duidelijk uitleg over wat we willen doen en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Castratie en sterilisatie

Konijnen zijn sociale dieren die in het wild in grote groepen leven. Het is daarom van belang om altijd minimaal twee konijnen aan te schaffen. U kunt ze bij ons laten castreren of steriliseren. Zo voorkomt u nestjes met jongen, maar vermindert u ook het risico op sproeien, tumoren, ontstekingen en agressief gedrag.

Konijn op de behandeltafel
Konijn krijgt een vacinatie van de dierenarts

Vaccineren

We kunnen veel ziektes genezen, maar niet allemaal. Zo bestaat tegen de virussen myxomatose en VHD helaas nog geen medicijn. Beide virussen zijn zeer besmettelijk, moeilijk te behandelen en vaak dodelijk. Gelukkig kunnen we uw konijn er jaarlijks tegen vaccineren. Dit doen we het liefst in het begin van het voorjaar. Omdat dit een mooie gelegenheid vormt om ook de algehele gezondheidssituatie van uw konijn te controleren, combineren we de vaccinatie met een preventief lichamelijk onderzoek.

Vacht en nagels

U wilt dat uw konijn lekker in zijn vel zit. En dat vraagt om aandacht voor vacht en nagels. Onze trimster weet alles over de juiste verzorging en voorziet u graag van advies. Geeft u de verzorging liever uit handen? Dan is dat ook mogelijk.

Meisje geeft konijn een kusje

ONZE ZORGPLANNEN

Om het u gemakkelijk te maken, bieden we het huisdierenzorgplan. In dit plan zit alles om uw konijn gezond te houden. Denk aan vaccinaties, controles en voeding. Daarnaast ontvangt u tien procent korting op al onze medische hulp.