Uw dier optimaal beschermen

Spoed!

Vaccineren

Met vaccinaties investeert u in de gezondheid van uw dier. Met behulp van een vaccinatie kunt u voorkomen dat uw dier (ernstig) ziek wordt van een bepaalde ziekteverwekker. Of het nu gaat om een hond, kat, paard, kip of geit, wij weten precies welke bescherming uw dier nodig heeft.

Bel onze experts

Wilt u weten waartegen uw dier gevaccineerd moet worden? Maak dan een afspraak met een van onze dierenartsen.

Zo gaan we te werk

Heeft u een jong dier dat nog niet is gevaccineerd, neem dan contact met ons op. Jonge dieren zijn vatbaar voor ziektes. In de eerste maanden van hun leven krijgen ze antistoffen binnen via de moedermelk, maar deze bescherming is na enkele weken uitgewerkt. Samen kijken we tegen welke virussen uw dier beschermd moet worden en stellen we een vaccinatieplan op.

Puppies slapen op een schapenvel
Beelden pagina behandelingen vacinatie

Huisdieren laten vaccineren

We kunnen tegenwoordig veel ziektes genezen, maar helaas niet allemaal. Gelukkig bestaan er vaccins tegen gevaarlijke virussen die regelmatig onder gezelschapsdieren voorkomen. Deze vaccins dienen wij op het juiste moment toe, we vaccineren op maat. Omdat dit tevens een mooie gelegenheid vormt om de algehele gezondheidssituatie van uw dier te controleren, combineren we het vaccinatiemoment met een preventief lichamelijk onderzoek.

Landbouwhuisdieren laten vaccineren

Van paarden tot varkens, we vaccineren alle soorten landbouwhuisdieren. Een vak apart: we dienen alleen vaccinaties toe die van toepassing zijn voor uw dieren en kijken daarbij naar de beste opties. Van vaccinatie tegen rotkreupel bij schapen tot het vaccineren tegen mastitis bij melkvee of het kiezen van een injectie of een neusdruppel vaccinatie bij kalveren.  Samen bepalen we wat er moet gebeuren en maken we een planning. Omdat we elke donderdag een ‘vaccinatieronde’ doen, is er altijd een dierenarts beschikbaar.

Beelden pagina behandelingen vacinatie koe