24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
0341 - 351235
Hoesten

Hoesten

Hoesten is een klacht die bij paarden regelmatig voorkomt. Paarden zijn gevoelig op de luchtwegen en als een paard of pony hoest, moet dat niet onderschat worden. Want als u niet of te laat handelt, wordt de hoest chronisch en is de kans groot dat het paard niet meer volledig herstelt. Het paard blijft dan hoesten en wordt snel benauwd, waardoor u het niet of minder goed kunt berijden.

Als u uw paard of pony hoort hoesten, is het van belang om de dierenarts te laten controleren of het alleen om een keelontsteking gaat of dat ook de longen aangetast zijn. In dat geval moet het dier direct medicijnen krijgen om dampigheid te voorkomen.

Alleen medicijnen geven is trouwens niet genoeg! De dierenarts zal u ook uitleggen hoe u verdere irritatie van de luchtwegen door stof kunt voorkomen. Dat kan door het paard dag en nacht in de frisse buitenlucht te houden. En door hooi eerst in water te weken voor u het voert of over te schakelen op kuilvoer. Hier zit wel meer energie in, dus pas op dat uw dier niet te dik wordt.

E-mailadres gezelschapsdieren

gezelschapsdieren@animalcare.nl

Maandag t/m donderdag 08:30 tot 19:30 uur
Vrijdag 08:30 tot 17:30 uur
Telefonisch spreekuur 13:30 tot 14:00 uur
Zaterdag op afspraak 10:00 tot 12:00 uur

E-mailadres paard

paarden@animalcare.nl

Dierenartsen AnimalCare

info@animalcare.nl

E-mailadres landbouwdieren

veearts@animalcare.nl

Maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
Telefonisch spreekuur 08:30 tot 09:00 uur
(voor gratis advies van een dierenarts)