24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
0341 - 351235
Preventieve zorg hond en kat

Puppy- en Kitten Consultatie

U heeft een nieuwe pup of kitten?Gefeliciteerd! Er komt veel kijken bij de opvoeding van een pup of kitten. Er is veel te vertellen en er zijn meestal veel vragen. Daarom heeft Dierenartsen AnimalCare een Puppy- en Kitten consultatie programma.

Wat houdt het puppy consultatie programma in?

Het programma bestaat uit een aantal consulten tijdens het eerste levensjaar van uw pup. Deze consulten worden 1 op 1 gegeven door een paraveterinair, zij kunnen u goed begeleiden bij iedere fase in de ontwikkeling van uw jonge huisdier.

U ontvangt informatie op schrift die u per consult mee naar huis krijgt en waarin we o.a. bijhouden hoe de groei van uw pup of kitten verloopt, welke tanden en kiezen doorkomen en wanneer uw pup of kitten weer ontwormd moet worden. Tevens is deze informatie leuk naslagwerk voor u.

Wat is het doel van het puppy- of kittenprogramma?

Het opbouwen van een lange termijnrelatie met u en uw hond of kat waardoor:
– U altijd goed advies en aandacht voor uw problemen krijgt
– Uw hond of kat in de toekomst zonder angst onze praktijk binnen komt

Wat zijn de kosten?

Het deelnemen aan de puppy of kitten consultatie is geheel gratis.

Onderwerpen van het consultatie programma

Er worden heel wat onderwerpen besproken om u goed voor te bereiden op de toekomst samen met uw hond:

 • groei
 • verzekeren – Zorgplan
 • voeding – Voedingsplan
 • chippen
 • reizen naar het buitenland
 • vaccineren
 • gedrag
 • castratie / sterilisatie
 • ontwormen
 • gebitsverzorging
 • orthopedische problemen
 • parasietenbestrijding
 • verzorging van vacht, huid, nagels, oren
 • etc.

Vragen of afspraak maken voor de puppy- of kittenconsultatie?

We beginnen het liefst als uw pup of kitten rond de 9 a 10 weken is. We hopen dat we u enthousiast hebben kunnen maken en dat u aan ons programma wil deelnemen.

Vragen? Neem dan contact op: Tel. 0341 – 35 12 35

Juniorcontrole: ‘de beste start voor hond en kat!’

Is uw hond of kat tussen de 5 en 7 maanden oud, dan is het tijd voor de juniorcontrole. Tijdens deze controle kijken we specifiek naar belangrijke elementen die op deze leeftijd van betekenis zijn voor een lang en gezond leven. We doen een algehele gezondheidscheck en kijken naar de gebitsverzorging, waarbij we letten op de gewisselde elementen. We overleggen met u over de juiste voeding en wegen uw huiddier. Verder hebben we aandacht voor algemene aspecten zoals ontwormen, behandelen tegen vlooien, chippen, verzekeren en de opvoeding van uw huisdier. Vragen die dan ook spelen zijn sterilisatie en castratie.

Seniorcontrole: `Een gezonder leven boven de zeven`

Met het ouder worden treedt een groot aantal veranderingen in de lichaamsfuncties van uw huisdier op. Vanaf het 7elevensjaar wordt uw hond ‘senior’ genoemd en uw kat rond het 10e jaar. Bij grote honden begint die fase zelfs eerder, zo rond het 5eof 6elevensjaar. Mensen worden gemiddeld 80 jaar en onze daarentegen huisdieren ongeveer 12-14 jaar. Dit betekent dat een huisdier ongeveer 7 keer zo snel leeft als een mens. Het is daarom van belang, een senioren check-up uit te laten voeren vanaf het 7elevensjaar.

Om ouderdomsproblemen vroegtijdig op te sporen hebben wij van Dierenartsen AnimalCare een seniorengezondheidsprogramma opgezet: “Een gezonder leven boven de zeven”.
Geriatrische (bejaarde) dieren hebben vaak gelijktijdig last van meerdere gezondheidsstoornissen. Ook is de variatie in de reactie op stress, diergeneesmiddelen en omgevingsfactoren bij oudere dieren groter dan bij jongere dieren. Deze veranderingen ontwikkelen zich progressief en zijn onomkeerbaar. Goede voeding, beweging en aandacht dragen in ruime mate bij aan een lange, gezonde en vrolijke oude dag van uw huisdier.

Via dit seniorengezondheidsprogramma adviseren wij om bij honden en katten ouder dan 7 jaar behalve de controle bij de jaarlijkse vaccinatie, een tweede uitgebreider onderzoek te laten uitvoeren, waaronder een bloedonderzoek. Uw huisdier wordt specifiek onderzocht op mogelijke ouderdomsgebreken.
Deelname aan het seniorenprogramma betekent voor uw huisdier jaarlijks een uitvoerige controle. Wij adviseren om de afspraak voor het seniorenprogramma een halfjaar na de jaarlijkse controle en vaccinatie te maken. Zo wordt uw huisdier twee maal per jaar door een dierenarts nagekeken. Het seniorenprogramma helpt uw huisdier gezond te blijven. Maak daarom een afspraak voor de seniorencontrole bij uw dierenarts.

Vragen of afspraak maken voor de seniorencontrole? Neem contact op: Tel. 0341 – 35 12 35

 

E-mailadres gezelschapsdieren

gezelschapsdieren@animalcare.nl

Maandag t/m donderdag 08:30 tot 19:30 uur
Vrijdag 08:30 tot 17:30 uur
Telefonisch spreekuur 13:30 tot 14:00 uur
Zaterdag op afspraak 10:00 tot 12:00 uur

E-mailadres paard

paarden@animalcare.nl

Dierenartsen AnimalCare

info@animalcare.nl

E-mailadres landbouwdieren

veearts@animalcare.nl

Maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
Telefonisch spreekuur 08:30 tot 09:00 uur
(voor gratis advies van een dierenarts)