24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
0341 - 351235
Redenen om een kat te laten castreren/steriliseren

De sterilisatie van een poes is bij ons geen snelle routineklus maar een volwaardige operatie met alle bijbehorende zorg.

U kunt een afspraak maken met Dierenartsen Animalcare om uw poes of kater te laten steriliseren of castreren. Naast het voorkomen van voortplanting leest u hier de andere redenen waarom het verstandig is om uw kat te laten behandelen.

Waarom uw poes laten steriliseren?

Poezen hebben pas een eisprong wanneer zij gedekt worden. Worden ze niet gedekt dan blijven ze 3 á 16 dagen krols. 2 tot 3 weken na het eindigen van de krolsheid begint deze opnieuw. Tijdens de krolsheid zullen ze veel klagelijk mauwen kunnen ze in huis sproeien en plassen en vertonen gefrustreerd gedrag.

Minder kans op kanker en tumoren

Poezen die gesteriliseerd zijn hebben 40 tot 60% minder kans om melkklierkanker te krijgen. Ook tumoren aan eierstokken en baarmoeder komen bijna niet meer voor na sterilisatie.

Baarmoederontsteking

Poezen die niet gesteriliseerd zijn kunnen een gevaarlijke baarmoederontsteking oplopen. Na sterilisatie komt dit niet meer voor.

Waarom uw kater laten castreren?

Katers worden bijna altijd gecastreerd omdat zij anders in huis gaan sproeien. Dat is niet hygiënisch en de geur is erg sterk. Er zijn niet gecastreerde katers die niet in huis sproeien maar dat zijn uitzonderingen. Na een castratie zullen katers niet sproeien en zal de sterke katergeur afwezig blijven. Katers die buiten komen zullen minder vechten nadat ze gecastreerd zijn en zullen niet meer voor ongewenste nestjes zorgen bij (zwerf)poezen in de buurt.

Vragen of afspraak maken?

Poezen en katers worden vanaf een leeftijd van 6 maanden geopereerd. Vragen of afspraak maken? Neem dan contact op met Dierenartsen AnimalCare Tel. 0341 – 35 12 35

E-mailadres gezelschapsdieren

gezelschapsdieren@animalcare.nl

Maandag t/m donderdag 08:30 tot 19:30 uur
Vrijdag 08:30 tot 17:30 uur
Inloopspreekuur 13:30 tot 14:00 uur
Telefonisch spreekuur 13:30 tot 14:00 uur
Zaterdag inloopspreekuur 10:00 tot 12:00 uur

E-mailadres paard

paarden@animalcare.nl

Dierenartsen AnimalCare

info@animalcare.nl

E-mailadres landbouwdieren

veearts@animalcare.nl

Maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
Telefonisch spreekuur 08:30 tot 09:00 uur
(voor gratis advies van een dierenarts)