24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
0341 - 351235
Tandheelkunde

Net als bij mensen is preventie van gebitsproblemen bij huisdieren belangrijk. Het gebit van bijvoorbeeld een hond heeft nogal wat te verduren. Spelen met stokken en bijten op stenen zijn zaken waar tanden en kiezen niet voor bedoeld zijn. Daarnaast komt het nog wel eens voor dat hoektanden breken. Honden en katten worden tegenwoordig veel ouder dan vroeger. Voor uw huisdier is het van belang zo lang mogelijk zijn gebit te behouden.

Als u met uw huisdier op de jaarlijkse controle en voor vaccinatie komt, kijkt de dierenarts altijd goed naar het gebit. Als hij afwijkingen vindt, zal hij u adviseren een afspraak te maken voor een gebitsbehandeling onder narcose.

U als eigenaar kan zelf veel doen om gebitsproblemen bij uw huisdier(en) te voorkomen. Huisdieren krijgen hun voer tegenwoordig in hapklare brokken voorgeschoteld, zodat ze het snel en zonder al te veel te kauwen kunnen opeten. Er blijven hierdoor meer voedselresten op de tanden en kiezen zitten. Net als bij de mens dient dat verwijderd te worden. Door middel van tandenpoetsen, maar ook met behulp van speciale kauwstaven of speciale voeding kan er al voorkomen worden dat er veel voedselresten op tanden en kiezen achterblijven.

Een regelmatige, bij voorkeur halfjaarlijkse, gebitscontrole van uw huisdier is daarom belangrijk. Het is van belang het gebit te controleren op tandsteen, ontstoken tandvlees, cariës (gaatjes), tandhalslaesies bij de kat, losse elementen, afgebroken elementen etc.

Als er vragen zijn, of als uw huisdier slecht eet of onaangenaam uit de bek ruikt, dan kunt u contact opnemen met een van onze klinieken voor informatie.

Tandheelkunde wordt in onze kliniek op hoog niveau bedreven. We hebben de beschikking over een moderne tandheelkunde unit en een digitale tandheelkundige röntgen en uitgebreid tandheelkundig instrumentarium.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

  • Gebitsreiniging onder narcose
  • Trekken van tanden en kiezen, zowel simpel als gecompliceerd
  • Trekken van melkhoektanden
  • Behandeling van katten met ontstoken tandvlees, zogenaamde stomatitis patiënten
  • Kaakchirurgie inclusief de behandeling van kaakfracturen
  • Konijnen en kleine knaagdieren behandelen van haken op de kiezen, maar ook extracties van doorgroeiende snijtanden.

Om te voorkomen dat uw hond of kat gebitsproblemen krijgt, adviseren wij u om dagelijks de tanden van uw huisdier te poetsen en gebitsverzorgende producten te gebruiken.

Röntgenfoto’s Gebit

Naast de normale röntgen beschikken wij bij Dierenartsen AnimalCare ook over de apparatuur om gedetailleerde foto’s te maken van het gebit. Veel huisdieren hebben gebitsproblemen. Met deze techniek kunnen wij beter beoordelen wanneer er tanden of kiezen getrokken moeten worden of dat enkel het verwijderen van tandsteen volstaat. Denk aan het bekijken of er een wortelontsteking aanwezig is en er moet worden overgegaan tot het verwijderen van de betreffende tand. Of dat uw dier een gebroken kaak heeft.

Pepijn Heuperman is de dierenarts die bij ons de gebitsbehandelingen uitvoert.

E-mailadres gezelschapsdieren

gezelschapsdieren@animalcare.nl

Maandag t/m donderdag 08:30 tot 19:30 uur
Vrijdag 08:30 tot 17:30 uur
Telefonisch spreekuur 13:30 tot 14:00 uur
Zaterdag op afspraak 10:00 tot 12:00 uur

E-mailadres paard

paarden@animalcare.nl

Dierenartsen AnimalCare

info@animalcare.nl

E-mailadres landbouwdieren

veearts@animalcare.nl

Maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
Telefonisch spreekuur 08:30 tot 09:00 uur
(voor gratis advies van een dierenarts)