24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
0341 - 351235
Trimmen

Onder trimmen verstaan we knippen, effileren, plukken, scheren, uitdunnen en ontwollen van de vacht. Voor vele honden is een trimbehandeling van belang en heel gebruikelijk. Ook voor het even knippen van het haar rondom ogen en oren bent u welkom. Niet alleen honden maar ook katten, konijnen en cavia’s komen bij ons voor een behandeling. Tevens is het raadzaam om met uw pup regelmatig te komen wennen!

Met trimmen onderhouden we de vacht en brengen het in model. De oude vacht verwijderen we en dan krijgt de nieuwe vacht weer kans om te groeien.

En ja zelfs in de winter trimmen we uw dier. Wilt u vachtadvies? Merkt u dat uw dier veel klitten heeft en u er met de borstel niet meer doorheen komt? Neem dan contact op en wij staan klaar om u te helpen. Bel voor een afspraak Tel. 0341-351235

Wassen en blazen

Zowel kort- als langharige honden komen hier voor het trimmen en wassen. Het wassen doen we met een speciale hondenshampoo. We kennen allemaal wel honden die ervan houden om lekker te zwemmen in vieze slootjes en rollen in ontlasting. Dit gaat natuurlijk extreem ruiken als we hier niets aan doen. Tevens kunnen ziekteverwekkers dan op de huid terecht komen waardoor de huid en vacht nog meer gaat stinken. We wassen uw dier met een speciale shampoo en daarna föhnen/ blazen we het haar.

Knippen/ scheren hond en kat

Dit is het inkorten van de vacht met een schaar of tonduese. Sommige honden worden alleen geknipt. En bij anderen wordt een combinatie van knippen en scheren toegepast. De poedel is een goed voorbeeld van de combinatie knippen en scheren. Andere voorbeelden zijn de Bichon, Lagotto of Barbet. Dit soort type honden hebben lange doorgroeiende haren.
Met sommige vachten van de kat kunnen we niet anders dan ze kort scheren met de tondeuse. De vacht is dan zo vervilt dat dit niet meer uit te borstelen is en het beter en diervriendelijker is om het kort te scheren. Zo kan de kat weer een nieuwe vacht opbouwen en kunnen we vanaf dan samen kijken hoe we de vacht beter kunnen onderhouden. We doen dit zonder narcose!

Plukken

Plukken is het met de hand verwijderen van loszittende dode haren. Dit doen we bij een West Highland white terriër, border terriër e.d.. Bij honden met een ruwe vacht wordt op deze manier van zijn haar verlost. Deze haren vallen niet vanzelf uit en moeten op tijd verwijderd worden. Als dit niet op tijd gebeurd kunnen sommige honden erg last krijgen van jeuk door de loszittende haren. Ook is het niet goed om te vroeg naar de trimsalon te komen voor de plukbeurt. Dan zit het haar nog niet los genoeg en kan het nog niet geplukt worden. De vachtsoort bestaat uit twee lagen waarbij de bovenste laag, ook wel dekhaar, eruit wordt geplukt. De onderste laag (onderwol) zal blijven zitten. Een ruwharige vacht met een tondeuse behandelen levert een enorme verandering in structuur van de vacht op. Deze verandering treedt vaak na één verkeerde behandeling al op en is zeer moeilijk of niet te herstellen. Bovendien blijven de dode haren zitten en kunnen zelfs huidproblemen veroorzaken.

Ontwollen en blazen

Ontwollen is het verwijderen van de onderwol bij de hond. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij de Labrador, Golden Retriever, Berner Sennen hond, New Foundlander, Duitse herder en alle andere rassen met een stokhaarvacht. Bij deze vachtsoort is er 2 keer per jaar een rui, waarbij de onderwol loslaat. Het beste is om in één keer alle onderwol eruit te laten halen door middel van een was en blaasmethode. Een wasbeurt in de trimsalon kan de hond sneller door de rui heen helpen en het scheelt u een hoop haar.

Het ontwollen bij een kat houdt in dat je de losse ondervacht eruit haalt. Als dit niet op tijd uit de vacht gehaald word gaat de ondervacht klitten en kom je er niet meer doorheen. Verliest de kat veel haar en krijgt hij een dikkere vacht dan is het tijd voor een trimbehandeling.

Ontklitten en scheren

Ontklitten is het verwijderen van klitten in de vacht. Soms zijn de klitten zo erg dat deze er niet meer uit zijn te borstelen. En zit er niks anders op dan de vacht te scheren. Als er niks gedaan word aan een vacht die in de klit zit word dit alleen maar erger en gaan de klitten tot op de huid zitten waardoor de vacht niet meer kan ademen. Hierdoor kunnen huidirritaties ontstaan, waardoor ze gaan krabben. De klitten trekken ook aan de huid, waar de hond en kat erg veel last van kan hebben. De diervriendelijkste manier is dan om te scheren om uw dier zo min mogelijk pijn te doen.

Effileren

Dit is het uitdunnen van de vacht, waardoor je een zo glad mogelijk resultaat krijgt. Dit word gedaan met een enkele of dubbele getande schaar. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij Boomers, Shih Tzu en Maltezers.

Nagels knippen en Anaalklieren legen

Nagels knippen bij welk huisdier dan ook is soms nodig. Niet bij ieder dier slijten de nagels dus deze moeten dan geknipt worden om ingegroeide nagels te voorkomen.
Ook kan uw hond laste hebben van de anaalklieren, dan legen we deze meteen.

Katten

Het komt heel vaak voor dat de kat ook een bezoekje brengt voor de vacht bij ons op de praktijk. Meestal zijn het de langharige katten maar ook de kortharige komen langs. Bij de kortharige vachten is dit meestal uit te kammen of plukken maar bij de langharige kat komt het vaak voor dat de vacht klitten of zelf vervilting heeft.

U kunt zich vast voorstellen dat dit voor de kat geen pretje is want de klitten trekken aan de huid waardoor de kat zich niet goed kan bewegen. Een langharige kat heeft flink wat vachtverzorging nodig en als dit uzelf niet lukt, dan kunnen wij de oplossing bieden. Als de vacht te veel vilt en klitten heeft dan zal de kat kort geschoren worden en kunnen we opnieuw beginnen om een goed verzorgde vacht te krijgen. Wij behandelen katten zonder narcose!

Het kan ook zijn dat er op de buik en oksels alleen klitten zitten, hiervoor kunt u natuurlijk ook langs komen. Ik knip standaard de nagels van de kat. Het wassen van de kat, daar doe je de kat geen plezier mee! Katten zijn heel erg schoon van nature.

Merkt u dat uw kat veel klitten heeft en u er met de borstel niet meer doorheen komt? Neem dan contact op en wij staan klaar om u te helpen.
Bel voor een afspraak Tel. 0341-351235

E-mailadres gezelschapsdieren

gezelschapsdieren@animalcare.nl

Maandag t/m donderdag 08:30 tot 19:30 uur
Vrijdag 08:30 tot 17:30 uur
Telefonisch spreekuur 13:30 tot 14:00 uur
Zaterdag op afspraak 10:00 tot 12:00 uur

E-mailadres paard

paarden@animalcare.nl

Dierenartsen AnimalCare

info@animalcare.nl

E-mailadres landbouwdieren

veearts@animalcare.nl

Maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
Telefonisch spreekuur 08:30 tot 09:00 uur
(voor gratis advies van een dierenarts)