24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
0341 - 351235
Vaccineren

Voordat uw huisdier gevaccineerd wordt, wordt deze gewogen, uitgebreid onderzocht en we geven u advies voor een optimale preventieve goede gezondheid van uw huisdier.

Rabiës – Hondsdolheid – Buitenland
Rabiës is een dodelijke virusziekte. Als je een hond, kat of fret meeneemt naar het buitenland of vanuit het buitenland meeneemt naar Nederland, dan is vaccinatie tegen Rabiës verplicht.

Als uw huisdier meegaat naar het buitenland moeten zij voorzien zijn van een identificatiechip, een Europees paspoort en minimaal 21 dagen voor vertrek gevaccineerd worden tegen rabiës. Voor sommige landen gelden aanvullende eisen. Voor deze eventueel aanvullende eisen om te reizen kunt u contact met ons opnemen Tel. 0341-351235.

Honden
Pups dienen op een leeftijd van 6, 9 en 12 weken gevaccineerd te worden. Volwassen honden krijgen eens per 3 jaar een cocktailenting, de andere jaren worden ze gevaccineerd tegen ziekte van Weil. Tevens kan er gevaccineerd worden tegen de kennelhoest. De meeste pensions eisen een vaccinatie hiertegen. Gaat uw hond naar pension op dagopvang? Vraag dan naar de eisen.

Katten
Kittens dienen op een leeftijd van 9 en 12 weken gevaccineerd te worden tegen katten- en niesziekte. Volwassen katten worden jaarlijks gevaccineerd tegen niesziekte en 1 x per 3 jaar tegen kattenziekte.

Gaat uw kat naar pension? Vraag dan naar de eisen. Sommige pensions vragen een niesziekte-enting die niet langer dan een half jaar oud mag zijn, dit om mogelijke uitbraken van niesziekte te voorkomen.

Buitenland

Gaat u met uw huisdier naar het buitenland en wilt u weten wat daar op dit moment voor eisen gelden met betrekking tot de gezondheid van uw dier, kijk dan op de website: https://www.licg.nl/

E-mailadres gezelschapsdieren

gezelschapsdieren@animalcare.nl

Maandag t/m donderdag 08:30 tot 19:30 uur
Vrijdag 08:30 tot 17:30 uur
Telefonisch spreekuur 13:30 tot 14:00 uur
Zaterdag op afspraak 10:00 tot 12:00 uur

E-mailadres paard

paarden@animalcare.nl

Dierenartsen AnimalCare

info@animalcare.nl

E-mailadres landbouwdieren

veearts@animalcare.nl

Maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
Telefonisch spreekuur 08:30 tot 09:00 uur
(voor gratis advies van een dierenarts)