24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
0341 - 351235
Varken

De varkensartsen van Dierenartsen AnimalCare vormen een onderdeel van SUVITA varkensartsen. (www.suvitavarkensartsen.nl) Dit samenwerkingsverband van varkensartsen op de Veluwe en in de Vallei zorgt voor een hoog kennisniveau van de aangesloten dierenartsen. En daar profiteren ook onze varkenshouders van!

 

Minder antibiotica

Onze varkensartsen zijn dierenartsen die naast de varkenshouder staan en hem ondersteunen met deskundige adviezen. In onze adviezen houden wij sterk rekening met de economie van het varkensbedrijf, maar hebben wij ook aandacht voor het welzijn van de varkens én de volksgezondheid. Wij schrijven aantoonbaar minder antibiotica voor dan gemiddeld in Nederland.

Omdat we beseffen dat antibioticagebruik nooit een lange termijn oplossing kan bieden voor gezondheidsproblemen op een varkensbedrijf. Daarnaast kan verkeerd of overmatig gebruik van antibiotica, een risico vormen voor de volksgezondheid. Natuurlijk moeten dieren die ziek zijn behandeld worden. Maar daarna gaan we altijd op zoek met de varkenshouder hoe we dit probleem een volgende keer kunnen voorkomen. Die aanpak zorgt uiteindelijk voor een hoge mate van diergezondheid op de aan onze praktijk verbonden varkensbedrijven.

 

Vaste relatie

Dat de varkensartsen van Dierenartsen AnimalCare samenwerken met andere varkensartsen betekent niet dat er telkens andere gezichten op de bedrijven komen. Wij vinden een vaste relatie tussen de veehouder en zijn dierenarts belangrijk. Elk bedrijf heeft dus een eigen dierenarts die het bedrijf goed kent en daarvan uit de beste diergeneeskundige hulp kan bieden. Gerard van Eijden, Arjen van Veenhuizen en Simon van Laar zijn de erkende varkensdierenartsen van Dierenartsen AnimalCare.
Gerard van Eijden is als varkensdierenarts verbonden aan “ValleiVarken”. Dit is een samenwerkingsverband van meerdere varkenshouders die rechtstreeks leveren aan supermarktketen BONI. Het concept van “ValleiVarken” onderscheidt zich in het streven om varkens te houden met respect voor het varken. Dat betekent dat we varkens willen houden zonder enige behandeling. Dus geen castratie. Geen couperen van staarten. En geen injecties van medicijnen of vaccins. Dat betekent dat de verzorging van de varkens op het varkenshouderijbedrijf tiptop in orde moet zijn. Dat is een hele opgave, maar het is een concept dat heel goed is voor de varkens en, met een uniek verdienmodel, ook voor de varkenshouder.

 

Lage kosten

Onze dierenartsen verkrijgen hun inkomen voor het merendeel uit het declareren van uren en maar voor een heel klein deel uit de verkoop van medicijnen. Die uren gebruiken we om de veehouder te helpen zijn varkens gezond te houden en daarbij weinig medicijnen te gebruiken. Gezonde varkens groeien beter en gezonde zeugen krijgen meer biggen. De varkenshouders van onze praktijk hebben dus lage dierenartskosten omdat ze weinig medicijnen gebruiken. En ze behalen een beter bedrijfseconomisch resultaat. Onze werkwijze heeft dus een dubbel positief effect op de economische resultaten van het varkensbedrijf. Daarnaast bieden we ook varkensbedrijven de mogelijkheid om een abonnement te nemen. Voor een vast bedrag per maand komt de varkensdierenarts van Dierenartsen AnimalCare dan net zo vaak als nodig is om problemen op te lossen en te helpen voorkomen.

E-mailadres gezelschapsdieren

gezelschapsdieren@animalcare.nl

Maandag t/m donderdag 08:30 tot 19:30 uur
Vrijdag 08:30 tot 17:30 uur
Telefonisch spreekuur 13:30 tot 14:00 uur
Zaterdag op afspraak 10:00 tot 12:00 uur

E-mailadres paard

paarden@animalcare.nl

Dierenartsen AnimalCare

info@animalcare.nl

E-mailadres landbouwdieren

veearts@animalcare.nl

Maandag t/m vrijdag 08:00 tot 17:00 uur
Telefonisch spreekuur 08:30 tot 09:00 uur
(voor gratis advies van een dierenarts)